Silivri Alibey Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan, Anıtlar Kurulu'na bağlı tarihi çeşmenin bulunduğu yere butik otel yapıldı.

Silivrili İş Adamı Nurullah Baldöktü tarafından yapılan ve Baldöktü Ailesi tarafından işletilecek olan Çeşmeli Köşk Butik Otel’in açılışı, dün ilçe protokolünün de katılımıyla gerçekleşti.

Anıtlar Kurulu izni verdi, Baldöktü oteli dikti!

Kısa bir süre içerisinde Anıtlar Kurulundan alınan izinle otel inşaatına başlayan, Silivrili İş Adamı Nurullah Baldöktü’nün Çeşmeli Köşk Butik Oteli’ni yine aile bireyleri ile birlikte işletecek. Otel bünyesine ait Katre Restoran da dün hizmet vermeye başladı.  Anıtlar Kuruluna Bağlı tarihi çeşmeye ise hiç dokunulmadan muhafazaya alındı. Açılışına katılanların kafasında ise tek bir soru vardı: Anıtlar Kurulu şahıs işletmeleri için hemen imza atarken; kamu yararına yapılacak projeleri neden onaylamıyor?

Işıklar’ınOtopark Projesi hala onay bekliyor!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yaklaşık 1 senedir hayata geçirmek için beklediği Yer Altı Otopark Projesi ise hala Anıtlar Kurulu’ndan onay bekliyor. Bilindiği üzere Işıklar; Yer Altı Otoparkı Projesiyle, çarşı merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmayı ve Silivri’nin en büyük eksiği olan otopark sorununu çözmeyi hedefliyordu. Fakat beklediği, istenilen gibi olmadı; proje bir türlü hayata geçemedi.

Işıklar: Kamu yararına olacak hiçbir projeye siyaset bulaşmamalı!

Yer Altı Otopark Projesi ilk gündeme geldiğinde Anıtlar Kurulundan Silivri Belediyesi’ne “Bu proje yerin altında. Anıtlar Kurulu ile alakası olamaz. Bizden imza almanıza gerek yok” şeklinde bir yazı gelmişti. Fakat sonrasında işler değişti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yer Altı Otoparkı Projesi’nin gidişatı ile ilgili gazetemize bazı açıklamalarda bulundu: Işıklar; “ Bu projeyi Silivri’ye kazandırmak en büyük hedefimiz. Projenin hayata geçmesi için engeller bir türlü bitmiyor. Önce Anıtlar Kurulu belediyemize ‘Otopark yerin altında olduğu için bizden imza almanıza gerek yoktur’ şeklinde bir resmi yazı gönderdi. Fakat sonrasında projeyi gerçekleştireceğimiz yerde eski belediye binasını aslına uygun bir şekilde yapmamızı istediler. Ona da peki dedik. Ama sonrasında yine farklı istekler gelmeye başladı. Kamuoyu, Projenin hayata geçememesini Anıtlar Kurulundan gelen bahanelere bağlıyor. Benimde gördüğüm ve aldığım tepkiler bu yönde. Kamu yararına olacak hiçbir işe, projeye siyaset bulaşmamalı”

Kaymakamlık Binası ve Piri Mehmet Paşa Camiine zarar gelecekmiş!

Başkan Işıklar, Yer Altı Otopark İnşaatının 1 senedir hayata geçememesinin sebebini şöyle konuşarak devam etti: Anıtlar Kurulundan gelen yeni açıklamada ise Merkezde bulunan Kaymakamlık Binasının Cumhuriyet Dönemi Eserleri olduğu söyleniyor. Aynı şekilde Piri Mehmet Paşa Camii’de Anıtlar Kuruluna bağlı olduğundan, yapacağımız yer altı otoparkının eserlere zarar vereceğini ifade ediyorlar. Proje Anıtlar Kurulunda hala imza beklemekte” dedi.

Örnekleri var

İşadamı Nurullah Baldöktü’nün Anıtlar Kuruluna Bağlı Tarihi Çeşme’nin bulunduğu yere butik otel yapması gibi Silivri’de benzer örnekler de var. İlçede bulunan ve yine Cumhuriyet Dönemi eserlerinden olan Ziraat Bankası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden olduğu binaların yanına, şahıslar tarafından yapılan plaza örnekleri var. Hatta bu plazaların birinde AK Parti İlçe Teşkilat binası da bulunmakta. Aynı Anıtlar Kurulu’nun şahıslara verdiği izinleri neden Silivri Belediyesi’nin projelerine vermemesi ise kafaları karıştırmaya devam ediyor.

GERÇEK GAZETESİ - ÖZEL HABER:  Müge CESUR

 

Editör: TE Bilişim