Çevre Bakanlığı’nın Küçüksinekli ve Kurfallı köyleri arasında kalan 1200 dönüm tarım arazi üzerine çimento fabrikası kurulmasına izin vermesi Silivri’de ki çevrecileri de ayaklandırdı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yazılı bir basın açıklaması yaparak kararı cinayet olarak nitelendirdi.

Çimento fabrikasının gelmesi bölge katliamıdır

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ise, dün yönetim kurulu üyeleri birlikte bir toplantı yaparak fabrikanın tarım arazileri üzerine kurulmaması için mücadele başlattıklarını söyledi. Korsan, Silivri’nin cezalandırıldığını söyleyerek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  Çevre Bakanlığı o 1200 dönüm tarım arazisine  çimento fabrikası kurulması için izin vermiş. Bazıları bölge insanı fabrikada çalışsın diye bu olaya olumlu bakıyor. Biz böyle bir şeyin bölge için katliam olacağını düşünüyoruz. An basiti Mimarsinan Mahallesinde ’da bir çimento fabrikası var. Bu fabrikayı bölgeden kaldırmayı düşünüyorlardı. Kaldırmak için en uygun yer olarak tarım arazini bulmuşlar. Tarım Bakanlığı sürekli tarım alanlarımızı kuruyalım diye yayın yapıyor. Kamu spotlarını hepiniz her gün izliyorsunuz. Ama Çevre Bakanlığı tarım arazisine çimento fabrikası kurulmasına izin verebiliyor’

Silivri çöplük mü?

Korsan, bu kararla Silivri’nin cezalandırıldığını söyleyerek yetkilileri de göreve devam etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’ya da seslenen Korsan ‘Bu kararı durdurmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Karar Ak Parti’nin Silivri’ye son falsosu olarak değerlendiriyorum. Milletvekilimiz Tülay Kaynarca’nın durumdan haberi var mı onu da merak ediyorum. Silivri’yi cezalandırmaya doymadılar. Cezaevi, kimyasal atık merkezi ne kadar kötü olay varsa Silivri’ye geliyor. Silivri çöplük mü? Bu konuda yönetici arkadaşlarımızla, muhtarlarımıza, İlçe Tarım Müdürümüz de olmak üzere yetkili tüm mercilerle ve en önemlisi de bölge vatandaşlarımızla toplantı yapacağız’ şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim