Gazetecilik yaparken çok farklı olaylara da tanıklık edebiliyoruz. Bu olaylar bazen bizlere gülme krizleri de geçirtebiliyor.

Silivri Belediyesi’nde 8 yıl kadar önce yaşanan ve medyaya yansımayan bir olayı anlatayım.

Müdürlerden birinin odasında oturuyorum. Çay içip sohbet ediyoruz. İri kıyım erkek müstahdemlerden birisi son derece sinirli şekilde içeri girdi. Ben o esnada telefonuma gelen mesajı okuduğum için adamın içeri girer girmez müdüre ne anlattığına dikkat etmemiştim. Ancak müdürün öksürüp aksırarak “içeride gazeteci var” manasından beni işaret etmesi üzerine telefonu bırakarak konuya odaklandım.

İçeri giren arkadaşın sinirden beni görecek hali yoktu zaten. Küfürler ederek anlatmaya başladı…

Odasına girdiği erkek doktor, müstahdem arkadaşa aynen “sende hormon bozukluğu var galiba gel bir muayene edeyim” dedikten sonra pantolonunu indirmesini istemiş. Bunu söyleyen doktor olunca aklına hiç kötü bir şey gelmeden pantolonunu indirmiş. Doktor külotunu da çıkartmasını istemiş. Onu da yapmış. Ancak bundan sonra doktorda muayene kapsamı dışında hareketler başlayınca müstahdem de tepki göstererek üzerini toparlayıp olay yerini terk etmiş.

İşte oradan çıkar çıkmaz; tesadüfen benim de bulunduğum sırada birim müdürünün yanına gelerek küfürler eşliğinde yaşadıklarını anlatınca olaydan haberdar oldum.

Resmen yumruklarımı sıkarak gülmemek için kendimle çok mücadele ettim.

Olay adliyeye yansımadığı için haber yapamadık...

Söz konusu doktor da o tarihte evli ve çoluk çocuğu olan bir adamdı (!)

Sadece bu kadar da değil…

Aynı gün birkaç saat sonra sahilde çay bahçesinde bir arkadaşıma kahkahalar eşliğinde olayı anlattım. Ancak arkadaşımda dikkat çeken bir durgunluk var. Ben anlatırken gülüyorum; o ise hiç gülmüyordu.

Birden “şu doktorun fotoğrafını göstersene bana” dedi…

Doktor facebook sayfamda ekli değildi. Ancak bazı sayfalardaki fotoğrafları ekli olmasanız bile görebiliyorsunuz. Arayıp bularak doktorun fotoğrafını yanımdaki arkadaşa gösterdim. Fotoğrafı gören arkadaşım da aynı o belediyedeki müstahdem gibi küfürler etmeye başladı.

Siniri geçince o da anlattı…

Askerlik muayenesi için geç kalınca sağlık ocağına gitmek durumunda kalmış. Bu doktora görünmüş ve kendisinden de “galiba sende hormon bozukluğu var” diyerek pantolonunu indirmesini istemiş. Sonra da hiçbir şey demeden pantolonunu giymesini söylemiş.

“Galiba seninkini beğenmedi” dedim.

Doktor pasaport kontrolü yapar gibi herkesinkini kontrol ediyormuş...

Kahkahalar eşliğinde çayları tazeledik…