Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın 2020 Yılı Faaliyet Raporu geçtiğimiz Cuma günü belediye meclisinde görüşüldü.

Muhalefet (CHP Grubu) ilk bakışta faaliyet raporunu eleştirmekte yetersiz gibi gözüktü. Ancak Volkan Yılmaz’ın "geleneksel Silivri siyasetinin geleneksel statükolarından sıyrılmış" bir belediye başkanı olması muhalefetin eleştiri stratejisini oluşturmakta zorlanmasına yol açtı diyebilirim.

Melih Yıldız, CHP Grup Başkanvekili sıfatı ile ilk konuşmasını yaptı.

Mevcut şartlar kapsamında iyi hazırlanmıştı…

Aslında ortada Yıldız’dan yana bir hata ve Yıldız’dan yana bir eksiklik de yoktu…

2009 yılında belediye başkanı seçilen Özcan Işıklar’ın 2010 yılındaki ilk faaliyet raporu görüşmeleri sırasında AK Partili meclis üyeleri kürsüden “yolsuzluk” imalarında bulunarak elleriyle kelepçe işareti yapmıştı.

Işıklar’dan öncesi ise daha da beterdi…

Oysaki Volkan Yılmaz’ın ilk iki yılı ile ilgili olarak muhalefet kanadı herhangi bir yolsuzluk imasında bulunamadı.

Belediyeye yapılan ayni ve nakdi bağışların tamamının makbuzlandırılarak resmi envantere geçirilmesi ve bütçeye dahil edilmesi karşısında, belediye meclisinde de “Işıklar dönemindeki yolsuzluk iddialarını” tartışmanın dışında konuşulacak bir konu kalmadı.

Evet, Melih Yıldız’ın "eleştiri yapmış olabilmek için yaptığı" bazı eleştiriler vardı. Örneğin Yılmaz’ın “5 yıl içerisinde gerçekleştireceğini vaat ettiği” bazı icraatlerin ilk iki yıl içerisinde (henüz) yapılmamış olması kürsüden eleştirildi.

Mesele şurada ki; Volkan Yılmaz alışılmış bir “Silivri siyasetçisi” değil…

Kendisinden önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu hataları yapmıyor. Ve dolayısıyla Silivri’nin alıştığı eleştiri kalıplarının dışında yer alıyor.

Ezberler bozulunca muhalefete de sadece meclis kürsüsünden kemküm etmek kalıyor…