Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ortaköy Sanayi Bölgesi’nde iş adamları ile bir araya geldi. VHS Kapı ve Pencere Sistemleri Fabrikası’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya iş adamlarının yanı sıra Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş katılırken, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Harun Akkan da hazır bulundu.  

ÖZEL: “SAMİMİ BİR ORTAM YAKALANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
VHP Kapı ve Pencere Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özel, ev sahipliği toplantıda şunları söyledi: “Sayın Hakan Bey’in öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu kahvaltılı toplantıya hoş geldiniz. İnşallah daha sonra da bu tür aktivitelerle tüm sanayici iş adamları olarak bir araya geliriz ve olumlu sonuçlara erişiriz. En azından bir samimiyet ortamı yakalandığını düşünüyorum. Biz buna öncü olduysak ne mutlu bize. Sayın Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a, SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bey vasıtasıyla da tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum.”

YILMAZ: “BU TOPLANTILARLA FAYDALI SONUÇLAR ELDE EDECEĞİZ”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ‘Marka Kent Silivri’ hedeflerini anlattığı toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Bizlere ev sahipliği yapan Osman Bey’in şahsında Özer Ailesine şükranlarımı sunuyorum. Yine aynı şekilde SİAD’ın çok kıymetli başkanı Hakan Bey’e sizlerle olan bağı kurmak, sorunlarınızı bizlerle paylaşma noktasında verdiği mücadeleden dolayı da teşekkür ediyorum. Kendisi ile sohbet ederken, sanayicilerimizle münferiden bir araya geldiğimizi, açılış veya davette ayaküstü konuştuğumuzu, çözüm üretmeden dertleşme noktasında kaldığımızı paylaştık. Böyle toplantıları organize edersek Ortaköy, Selimpaşa, Alipaşa, Değirmenköy, Çanta gibi sanayi bölgelerimizde faydalı sonuçlar çıkacağını düşünüyoruz. Mesela ben İstanbul’da bir toplantıya katıldığımda Silivri’den bir iş adamı yanıma gelip; ‘Silivri’de fabrikam var şu işle iştigal ediyorum’ dediğinde ben onu tanıyor olmalıyım. Bölgemizde Türkiye’deki sanayiye, ihracat noktasında çok ciddi katkılar yapan firmalar var. Bir belediye başkanı olarak bazen bunlardan haberdar olmadığım için üzülüyorum. Esasında bu eksikliklerin olmaması lazım. Üç ay gibi kısa bir süredir görev yapıyorum ama bu ilişkilerin hızlanmasını, hatta rutin toplantılar haline gelmesini önemsiyor, bu konuda bir irade ortaya koymak istiyorum. Marka bir kent yaratmak için sanayicisi, tarım ve hayvancılığı, organik çiftçiliği, tarihi dokusu, 42 kilometre sahili ile bu potansiyellerden haberdar olmalıyız. Türkiye ihracatının yüzde 3’üne yakınını yapan bir kentin idarecisi olarak bunlardan haberdar olarak bu şehri yöneteceğiz. İşin, aşın ve refahın arttığı, sanayisinin geliştiği, çevrenin, doğanın kirletilmediği bir Silivri hayal ediyoruz. 

TATİL MERKEZİ BİR SİLİVRİ HAYAL EDİYORUM 
Birbirimizden haberdar olmayışımız, sanayicinin sanayiciden, sanayicinin belediyeden, belediyenin sizlerden haberdar olmayışı hepimizin kaybı. İnşallah bu toplantılar, hamasetten, temenniden, sohbetten öteye geçer, tüm sorunları tek tek beraberce çözeriz. Sosyal sorumluluk projelerimize iş insanlarını da katacağız. Tüm bu projelerde bizimle olmak isteyenlere kapımız açık, kırmızı halı seriyoruz. Ne kadar zor koşullarda, ne riskler alarak, ciddi problemlerle boğuşarak üretim yaptığınızı biliyorum. Bunlarla birlikte sizin bütün problemlerinizin çözümü için kapım ve telefonum her zaman açık. Silivri’yi bir marka haline getirmek, tatil için bir kaçış rotasına dönüştürmek, insanların Ayvalık’ı, Cunda’yı görmeyi arzuladığı gibi arzulanan bir Silivri hayal ediyorum. Bu hayallerin çoğunu 5 yıl içinde gerçekleştireceğim. Her zaman sizlerle beraber olan bir belediye başkanı, çalışkan bir belediye başkanı göreceksiniz. İşin ucundan tutup çözemeyeceğimiz problem yok. Yeter ki hep beraber o dert için hareket edelim.” 
Başkan Yılmaz, konuşmaların ardından iş adamlarının tek tek sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini aktardı. Toplantının ardından fabrika yöneticileri ile çalışma alanlarını gezen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, personele kolaylıklar diledi.

Editör: TE Bilişim