Mektebim Okulları’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko tarafından Silivri merkezli olarak kurulan “Ümit Kalko Vakfı”nın tabelası vakıf merkezi olarak belirlenen Saral İş Merkezi’ne asıldı.

Ümit Eğitim Kurumları’na bağlı etüt merkezi ile Silivri’de faaliyet göstermeye başlayan ve Mektebim Okulları ile tanınmaya başlayan Ümit Kalko, Silivrispor Kulübü başkanlığı yaptığı 2016 – 2017 sezonunda Silivrispor Futbol Takımı’nı şampiyon yaparak 2. Lig’e taşımasıyla Türkiye gündemine gelmişti.

Kulüp başkanlığı görevini olaylı bir şekilde devreden Kalko, “Silivri’de bir vakıf kurarak hayır işleri yapacağını” söyledikten hemen sonra başlayan vakıf kurma işlemleri geçtiğimiz aylarda tamamlandı.

Silivri Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Saral İş Merkezi’nde faaliyet gösterecek olan Ümit Kalko Vakfı, başta Silivri olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde özellikle okullara ve ibadet yerlerinin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek olacak.

Ümit Kalko Vakfı’nın resmi açılışının ise önümüzdeki haftalarda yapılması planlanıyor.

Hatırlanacağı gibi Ümit Kalko Vakfı’nın ilk faaliyeti geçtiğimiz aylarda Kars’ta temeli atılan Cemile – Resul Kalko Anadolu Lisesi olmuştu. Lise inşaatının Temmuz 2018’de tamamlanması ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Ümit Kalko Vakfı, Silivri’de bulunan Lions ve Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim ve Uygulama Okulu’ndaki çeşitli projelere vermiş olduğu destekle de gündeme gelmiş ve yine geçtiğimiz günlerde Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay tarafından, işadamı Kalko’ya plaket takdim edilmişti.

Editör: TE Bilişim