Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede yetişen tarım ürünlerini pazara ulaştırmak konusunda önemli bir girişimde bulundu. Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan ile bir araya gelen Işıklar, yerel ürünlerin markalaşarak pazara ulaşması ile ilgili önemli bir adım attı. Gerçekleşen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kategori Müdürü Birol Uluşan, Metro Grup Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Doruk Bulut ve Melih Yıldız da katıldı.

IŞIKLAR; “BÖLGEMİZ ÜRÜNLERİNİ PAZARA NASIL ULAŞTIRABİLİRİZ?”

Başkan Işıklar; “Halkın kendi içinde olduğu, ürünün tarlada kalmaması için kolaylaştırıcı ve yol gösterici bir model olmak istiyoruz. Ticareti yapan değil, çiftçimize ön açıcı örnekler ortaya koymak amacındayız. Bölgemizin en önemli tarım ürünleri olan karpuz, domates, kavun, bamya ve yoğurdu pazara nasıl ulaştırırız ve ilçemize nasıl bir artı değer kazandırabiliriz?” diyerek Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde sürdürdüğü çalışmaları aktardı. Öncelikli olarak soğuk hava deposu ve paketleme sistemine ihtiyaç olduğunu ifade eden Işıklar, alım garantisi sağlandığı takdirde bölge üreticileriyle pazarın buluşacağını, ürünlere ve bölgeye önemli ölçüde katma değer sağlayacağını söyledi.

ÇELEBİ; “TARIM ÇALIŞMASI SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Metro Marketlerinin önemli bir alıcı olduğunu ifade ederek; “Trakya’daki çiftçilerimizin ürünleri ellerinde, tarlada kalıyor. Metro Marketleri bizim için önemli bir alıcı. Ürün değerlerini de dikkate alarak özellikle Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece bölgelerimizde yetişen ürünlerin pazara ulaşmasını sağlamalıyız. Bölgemizde yapılan tarım çalışmaları, sadece inşaat ile uğraşan belediyelerin ötesinde tam bir sosyal belediyecilik örneğidir” dedi.

ÖZERKAN; “BAŞKAN IŞIKLAR’IN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM”

Metro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan; “Metro Marketler dünyada 50, Türkiye’de ise 25 yaşında. Biz son 4 yıldır kaybolan Türk tatlarını ve damak zevklerini çok önemsiyoruz. Başka yerde üretilmeyen ürünlerin tohumunu çiftçiye vererek, yeniden eskisi gibi aynı kalitede üretilmesini sağlıyoruz. Çiftçiye üretim aşamaları hakkında bilgiler veriyoruz, üretimi standart hale getirilip alım garantisi veriyoruz. Bölgemize özgü bu lezzetleri nasıl pazara kazandırırız? Bir yere özgü ürünler, diğer ürünlerin önüne geçiyor. Bir ürünün coğrafi özelliği olması için de o ürünün diğerlerinden farklı olması gerekiyor. Biz marketlerimizde böyle ürünleri tercih ediyoruz. Silivri’de bu konuda yapılan çalışmalar beni çok heyecanlandırıyor. Tarım çalışmalarını yakından takip ediyor ve Başkan Işıklar’ı takdir ediyorum. Bu bölgelerimizde yetişen ürünler ile ilgili coğrafi işaret alabilir miyiz? Bu konuda yapılacak araştırma, analizler ve standart incelemesinin ardından hem Türk damak zevkini koruyarak bölge ürünlerine katma değer kazandırıp, hem de üreticiye destek olabiliriz” şeklinde konuştu.

AKGÜN VE KARA’DAN DA ÜRETİCİYE TAM DESTEK

Toplantıda bölgelerinde yetişen ürünler konusunda bilgiler vererek, tarım çalışmalarına verdikleri önemi ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da, ilçelerindeki üreticilerin pazarla buluşmalarını sağlamak istediklerini dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim