Saral İnşaat Grubu, 07 Eylül 2013 Cumartesi günü yeni projesi olan Saral-Onater Vilalları'nı tanıttı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert, Silivri Belediye Meclis üyeleri, Silivrispor Başkanı İhsan Atun, Silivrispor yönetim kurulu üyeleri, işadamları ve çeşitli şirketlerin yöneticileri katıldı.

Davetlilere Saral İnşaat Grubu'nun projeleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Hüseyin Kuru, Saral İnşaat’ın 1971’den beri bu bölgede inşaat yaptığını belirterek şöyle konuştu:


1999 depreminden sonra ileri ahşap sistemini kullanarak, sunflower proje konseptiyle bahçe nizamlı, geniş bahçeler içinde iki katlı, teknoloji olaraktan yine ahşap sistemini kullanarak villalar inşa ediyoruz. Bu konsepte hem yurt içinde hem de yurt dışında farklı yapılar inşa edebiliyoruz. Burası 24 bin metrekare arsa içinde, iki katlı müstakil bahçeli toplam 34 villadan oluşuyor. 205 metre kare kullanım alanı var. Isıtma soğutma sistemi, mutfaklar ve beyaz eşyalar ile her şeyiyle hazır bir şekilde teslim ediyoruz. Sosyal alanlardan, tenis kordu, basket sahası ve çocuk parkımız var. Genel jeneratör sistemimiz var. Elektrik kesintisi yok. Bu evlerde doğal gaz kullanmıyoruz. Bu evlerin en büyük güvencesi depreme karşı yüzde yüz güvenli olması. Nemsiz ve rutubetsiz yaşam alanları sunması. Dolayısıyla yaşam ve yatırım sistemle ev inşa ediyoruz” dedi.

 

“YÜKSEK TEKNOLOJİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’de diğer ahşap teknolojilerinin öncülüğünü yaptıklarını söyleyen Kuru, “Bu sistemin liderliğini yapıyoruz. Çünkü bu konuda özellikle Amerika, Japonya, İngiltere, İskandinav ülkeleri ve Kanada hepsi bu ileri ahşap teknolojini kullanıyor. Çünkü sonuçta kader tedbir ister. Depreme karşı yüzde yüz güvenli olan bir sistem. Evlerimizin şuanda yüzde ellisi satıldı. 550 bin TL’den başlıyor. Isı yalıtımı ve izolasyonları mükemmeldir. Bu evleri betonarme ile kıyaslamanız mümkün değildir. Evin her yerini yarım saat içerisinde ısıtabilirsiniz. Evler çok ekonomiktir, bu yüzden çok reva buluyor. Evin inşasında da doğal ürünler kullanılıyor. Kanserojen ve ya atık buna benzer bir madde kullanılmıyor. Garanti kapsamlı ve çevreye duyarlı maddeler kullanılıyor. Dünya Greenpeace Örgütü bu sistemi öneriyor” dedi.

“SUÇU SİSTEMDE ARAMAK GEREKİR”

Türkiye’de betonarmeden kaynaklanan bir facia söz konusu olduğunu vurgulayan Kuru, “Türkiye bunu bir türlü idrak edemedi. Ve biz bunu yıllardır söylüyoruz. Çünkü çağdaş bir yaşam ancak bu tür sistemden geçebilir. Aksi mümkün değil. Van’da yapılan durumu görüyorsunuz. Yapı denetime tabii olmasına rağmen Van yerle bir oldu. Şimdi burada suçlu kim. Birazda sistemde suçu aramak lazım” dedi.

MOREN PROJELER

Bu tür projelerinin çok olduğunu söyleyen Kuru, “Buna benzer Silivri’de Sunflower projesi devam ediyor. Onun yanındaki adada yeni bir projeye başlayacağız. Saral İnşaat Grubu’nun Maslak’ta "No1" adında bir projesi var. Keşan’da Saralcity diye bir projemiz var. Yüksek katlı bina projelerimiz var”

 


 

 

 

 

Editör: TE Bilişim