Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kavunu ve bamyasıyla meşhur olan Selimpaşa Mahallesi’nde bölgeye özgü ürünler olan kavun ve bamyanın festivalini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İlçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla; yoğurt, domates, börek, ata sporumuz güreşler ve karpuzun ardından şimdi de Silivri kavunu ve bamyasının duyulmasını sağlamak amacıyla çalışmalar başlatan Başkan Işıklar, 27 Temmuz’da Selimpaşa’da Topatan Kavunu ve Bamya Festivali gerçekleştirecek.

 

IŞIKLAR; "YEREL DEĞERLERİMİZİ KORUMAYA VE TANITMAYA ÇABALIYORUZ”

Silivri Belediyesi Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Işıklar; "İlçemizdeki festivallerimizi eğlence için değil, ekonomik ve sosyal bir amaç için yapıyoruz. Yerel değerlerimizin daha çok duyulması, ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda geri dönüşler sağlaması bizim için çok önemli. Hem Selimpaşalı üreticilerimizi kavun ve bamya ekmeleri konusunda teşvik etmek, hem de yerel zenginliklerimizin tanıtımını yaparak bölgede ticari ve sosyal hareketlilik sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

FESTİVAL 27 TEMMUZ’DA

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Silivri Belediyesi Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali 27 Temmuz Cumartesi Günü gerçekleştirilecek. Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftar saatinin ardından başlayacak etkinlikler kapsamında En İyi Kavun ve En İyi Bamya seçilecek. Festival kapsamında Selami Şahin sahne alarak Selimpaşalılarla buluşacak.

 


Editör: TE Bilişim