SARTEN A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2012 yılı üzerinden yapılan değerlendirmede; üretimden net satış rakamlarıyla Türkiye'nin ilk 500 büyük şirketi arasında geçtiğimiz yıl elde ettiği 126.'lığını bu yıl da korudu.

Birinciliği Koç Holding'e ait TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin aldığı listenin en başında Ford Otomotiv, OYAK-Renault, Arçelik, Mercedes Benz gibi şirketler var.

HÜRRİYET'İ GERİDE BIRAKTI

SARTEN A.Ş.'nin geride bıraktığı şirketler arasında ise Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Türkiye Et ve Balık Kurumu ve Altınbaş Kuyumculuk gibi Türkiye'nin en tanınmış birçok şirketi yer alıyor.

Silivrili işadamı Yusuf Sarıbekir tarafından yönetilen SARTEN A.Ş.'nin geride bıraktığı şirketlerin sahipleri arasında Aydın Doğan ve Cavit Çağlar gibi tanınmış işadamları da bulunuyor.

SARTEN'in geride bıraktığı şirketlerden bazıları şunlar:

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Türkiye Et ve Balık Kurumu, Erdemir Madencilik, Nuh Çimento A.Ş., DYO Boya Fabrikaları, Anadolu-İsuzu Otomotiv, Şeker Piliç, Altınbaş Kuyumculuk, HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi, Beşler Gıda A.Ş., Baymak Makina Sanayi, Paşabahçe, Bifa Bisküvileri, Doğuşçay, İzocam, Tamek Gıda, Altınyıldız, Polisan Boya, Zorlu Enerji, Yeşim Tekstil (Cavit Çağlar), Adana Çimento Sanayi, Soma Kömür İşletmeleri, Feza Gazetecilik (Zaman Gazetesi) , Doğan Gazetecilik A.Ş. (Aydın Doğan) , Kerevitaş Gıda, Türk Tuborg.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA AYNI BAŞARIYI YAKALAMIŞTI

Mütevaziliği ile tanınan Silivrili Sarıbekir Ailesi'nin sahibi olduğu SARTEN, geçtiğimiz yıl değerlendirilen 2011 yılı sonuçlarında da yine 126. olmuştu.

 

Editör: TE Bilişim