İstanbul Sanayi Odası tarafından önceki gün açıklanan Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında Sarten Ambalaj San ve Tic. A.Ş.  bu yıl da üç sıra birden yükselerek 121. oldu.

2012 rakamlarına göre 126. sırada olan SARTEN 2013 rakamlarına göre 123 sıraya yerleşti.

Üretimden net satış rakamlarına göre yapılan değerlendirmede 664.210.171 TL'ye (Eski para birimi ile 665 trilyon 210 miltar 171 bin TL) ulaşan SARTEN, Türkiye'nin en büyük şirketleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Birinciliği TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'nin aldığı listede ikinci sırada Ford otomotiv A.Ş. ve üçüncü sırada ise EÜAŞ Elektrik Üretim A.Ş. var.

 

AYDIN DOĞAN VE CAVİT ÇAĞLAR'A FARK ATTI

123. sıradaki SARTEN'in üst sıralarında Arçelik, Mercedes Benz, Türkiye Şeker Fabrikaları, Coca Cola, Bosh, Aselsan, Ülker gibi Türkiye'nin en önde gelen şirketleri yer alırken, SARTEN'in altında ise Zorluteks, Eczacıbaşı Yapı, Nuh Çimento, Roketsan, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., Doğan gazetecilik A.Ş. (Aydın Doğan), DYO Boya Fabrikaları, Pınar ET, Honda, Bayer, Abdi İbrahim İlaç, Altınbaş Kuyumculuk, Doğuş Çay, Soma Kömür İşletneleri, İzocam, Yeşim Tekstil (Cavit Çağlar) Polisan Boya, Tamek Gıda, Ünilever Gıda gibi çok tanınmış firmalar var.

 

ŞÖLEN ÇİKOLATA 131 OLDU

Diğer taraftan Silivri'de fabrikası bulunan Şölen Çikolata Gıda San. Tic. A.Ş. de aynı listede 131. sırada yer aldı. Şölen Çikolata, 2012 rakamlarında 134. sırada yer almıştı.

 

İSO listesi için lütfen tıklayın:

 http://www.iso.org.tr/haberler/etkinlikler/turkiyenin-500-buyuk-sanayi--kurulusu2013-arastirmasi-aciklandi/

Editör: TE Bilişim