SARTEN Ambalaj’ın nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle ihraç edeceği 50 milyon TL nominal değerdeki tahviller için 7 Aralık 2016 günü talep toplanacak. 2 yıl vadeli, değişken kuponlu tahvillerin yıllık faiz oranı, gösterge devlet tahvili faizi üzerine 375-400 baz puan ek getiri aralığında öngörülüyor.  

Şu ana kadarki dördüncü tahvil ihraçlarını gerçekleştireceklerine işaret eden SARTEN Ambalaj CFO’su Ahmet Özbaş, “Bir önceki tahvil ihracımızı geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleştirmiştik ve ilk tahvil ihracımızı gerçekleştirdiğimiz 2012 yılından bugüne kârlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyoruz. Piyasada tahvil talebinin canlı olduğunu görüyoruz. Sarten gibi reel sektörün önde gelen kuruluşlarının, tahvil piyasalarında daha çok bulunmasının ekonomiye değer katacağını düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’de ambalaj sektörünün son yıllarda ortalama yüzde 15’lik bir büyüme kaydettiğine dikkat çeken SARTEN Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, şunları söyledi:

Türkiye ve yakın bölgesinin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük entegre ambalaj üreticisi konumundayız. İSO’nun 2015 listesinde, Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer aldık. Plastik ve metal rigid ambalajlar üretiyoruz. Sektörümüzde 45 yılda elde ettiğimiz birikimle yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürürken, bu yolda bize güven ve desteğini sunan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.

Bilindiği gibi kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, geçtiğimiz 17 Kasım’da SARTEN’in kredi notunu bir basamak artırarak BBB+’ya yükseltmişti.


 
Editör: TE Bilişim