İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu - 2014 araştırma sonuçlarını Odakule’de yapılan toplantı ile kamuoyuna açıkladı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın İSO Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı ile birlikte açıkladığı verilere göre, sanayinin zirvesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 37 milyar 501 milyon TL’lik üretimden satışı ile Tüpraş yer aldı. Net satışlarını 2013 yılına göre yüzde 3,9 artırarak 473 milyar TL’ye çıkaran İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nun Türkiye sanayi ihracatının yüzde 40,7’sini gerçekleştirdi.

SARTEN 118. OLDU

Silivrili Sarıbekir Ailesi tarafından kurulan ve halen ailenin büyük hissedarı olduğu SARTEN Ambalaj A.Ş. üretimden net satış rakamları açısından Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi yine başardı.

HER YIL YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz yıl 2013 rakamlarına göre yapılan değerlendirmede 123. sırada olan SARTEN Ambalaj bu yıl da 2014 rakamlarına göre yapılan değerlendirmede 118. Sıraya yükseldi.

SARTEN Ambalaj, 2012 yılında yine ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 126. Sıradaydı.


ŞÖLEN ÇİKOLATA GERİLEDİ

Yine geçtiğimiz yıl olan 131. sırada olan Şölen Çikolata da bu yıl iki sıra gerileyerek 133. Oldu.

 

AYDIN DOĞAN VE CAVİT ÇAĞLAR GİBİ ÜNLÜ İŞADAMLARINI GERİDE BIRAKTILAR

SARTEN ve Şölen Çikolata’nın geride bıraktığı tanınmış şirketler arasında Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş., DYO Boya, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Abdi İbrahim İlaç San, Nuh Çimento, MAN Türkiye A.Ş., Kent Gıda, Pınar Et, Tadım Gıda, Bayer Türk Kimya, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık, Doğuş Çay, Deva Holding, Eti Krom, Polisan Boya, Yeşim Tekstil (Cavit Çağlar), Feza Gazetecilik A.Ş. (Zaman Gazetesi), Altınbaş Kuyumculuk

Editör: TE Bilişim