Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD), İstanbul Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz’ü makamında ziyaret etti.

Aynı zamanda Silivri Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Mesan Kilit ve Yedek Parça Sanayi A.Ş.’nin de ortağı olan Mertöz, SİAD ekibini ağırlarken ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

ZEKİ SARIBEKİR DE İDDMİB YÖNETİMİNDE

Silivrili işadamı ve SARTEN Ambalaj A.Ş. CEO’su Zeki Sarıbekir’in de Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçılar Birliği’nin TİM binasındaki çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette iş dünyasının sorunları ve Silivri’de yaptırılacak olan meslek lisesi de gündemde olan konular arasında yer aldı.

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, kendileri için en önemli konunun Silivri’de bulunan sanayici ve işadamlarının iş dünyası ile daha iyi bir şekilde entegrasyonunun sağlanması olduğunu söyledi.

Zeki Sarıbekir de, Silivri’de bulunan sanayi kuruluşlarının 2 milyar dolarlı bir ihracat yaptığına dikkat çekerek; özellikle İstanbul’un kalabalığında kendilerine uygun yer bulamayan şirketlerin üretim tesisi kurmak için Silivri’yi tercih ettiğini vurguladı.

İDDMİB TOPLANTISI SİLİVRİ’DE YAPILACAK

Görüşmede, Mayıs veya Haziran ayı içerisinde İstanbul Demir ve Demir Dışı Metal İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu toplantılarından birinin Silivri’de yapılması ve bu toplantıda özellikle Silivrili sanayicilerin sorunlarının görüşülmesi konusunda karara varıldı.

SİLİVRİ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, “Silivri SİAD’ın bu toplantıya iyi hazırlanması gerektiğini söyledikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Altını çizerek söylüyorum Silivri hak ettiği yerde değil. Güzelim ilçemiz, çok daha farklı, çok daha müreffeh bir kente dönüşmeli. Buraya gelen insanlar -ya biz nereye geldik, acaba geleceğimiz ne olacak- dememeli. Bizler de sivil toplum kuruluşları ve sanayiciler olarak bu konuda elimizden geleni yapmalıyız. Bu güzel ilçeyi hak ettiği yere taşımalıyız."

 

Editör: TE Bilişim