Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yerli ve milli üretime destek çalışmaları ile hayata geçirilen “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında, 300 dönüm araziye ekilen tohumluk arpaların hasadından elde edilen 3 bin 200 balya saman, Silivri’de küçük ve orta ölçekli hayvancılık yapan ihtiyaç sahibi çiftçilere destek amaçlı dağıtılmaya devam ediyor. Belediye ekiplerince tarladan yüklenen samanlar hiçbir ücret alınmadan köy köy ziyaret edilerek hayvancılık yapan vatandaşların kapılarına kadar teslim ediliyor. Bu kapsamda Gazitepe, Sayalar, Danamandıra, Seymen, Küçükkılıçlı, Küçüksinekli, Yolçatı, Çanta, Gümüşyaka, Değirmenköy mahallelerinin ardından son olarak Çayırdere Mahallesinde hayvancılık yapan ihtiyaç sahibi 6 çiftçiye samanları teslim edildi.

MUHTAR VE ÇİFTÇİLERDEN BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Silivri Belediyesinin “Mutlu Çiftçi” sloganı ile gerçekleştirdiği saman desteği projesini değerlendiren Çayırdere Mahalle Muhtarı Doğan Bilgiç, desteğin köylüye büyük katkı sağladığını ifade ederek, “Belediyemizin çiftçiye destek projesi kapsamında köyümüzde hayvancılık yapan ihtiyaç sahibi çiftçilerimizi tespit ettik. Bugün de belediye ekipleri çiftçilerimizin kapılarına kadar samanlarını getirerek teslim ettiler. Hayvan sahiplerine yapılan saman yardımının yanı sıra köyümüzdeki çiftçilerimize tohumluk arpa desteği de verilecek. Bu Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’ın tarıma ve çiftçiye ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Köyümüzde ikamet eden vatandaşlarımız bu güzel hizmetten dolayı çok memnun oldular. Etini, sütünü satarak geçindikleri hayvanları için verilen bu samanlara, yüklemesine, nakliyesine hiçbir ücret vermeden sahip oldular. Ekonomik olarak onlar için büyük bir katkı sağlanmış oldu. Şahsım ve köylüm adına Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a çiftçimize köylümüze olan destekleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“YILLARDIR ÇİFTÇİLİK YAPIYORUZ BÖYLE DESTEK GÖRMEDİK”

Silivri Belediyesinin çiftçiye destek projesi kapsamında saman desteği alan Çayırdereli çiftçiler projeden duydukları memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştular:

NUSRET UYGUN/ÇİFTÇİ:
Böyle bir hizmet gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ederiz. Bu yaşıma kadar hayvancılıkla uğraştım. Bugüne kadar hiç böyle bir yardım görmedim.  Saman desteği maddi açıdan üzerimizden çok büyük bir yük aldı. Tanesi 15 liradan nerden baksanız 1.000 lira masraftan kurtardı. 2 ay boyunca hayvanlarıma yetecek kadar samanım oldu. Başkanımızdan Allah razı olsun.

HÜSNÜ EROL/ÇİFTÇİ:

Hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. 6 inek 3 adet buzağım var. Bu saman desteğinin az da olsa bize katkısı olacak. Böyle bir yardımda bulunan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun.

İSMAİL EROL/ ÇİFTÇİ:

Silivri Çayırdere köyündeniz. Eşimle birlikte hayvancılık yapmaktayız. Belediyemizin göndermiş olduğu samanları teslim aldık. Bizim için büyük bir destek. Hayvanlarımıza uzun bir süre yetecek yem ihtiyacımızı gidermiş olduk. Başkanımıza bizi düşündüğü ve desteklediği için çok teşekkür ediyoruz.

MEHMET ALMACI/ÇİFTÇİ:

Çayırdere Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Ben daha önce böyle bir hizmet hiç görmedim. Belediyemizin bu samanı vereceğine hiç inanmıyordum. Ama kapımıza kadar geldi. Bu yüzden çok mutluyum. Ahıra kadar da taşıdılar. Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben samanı zaten para ile alıyordum. Bana çok büyük bir katkısı olacak. Hayallerim gerçek oldu diyebilirim. 7 tane hayvanım var. Sütünü satıyorum. Samanın tamamını para ile alıyorum. Onun için bana çok iyi geldi. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim