Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, yazılı bir açıklama yaparak çimento fabrikası ve sanayi alanlarıyla ilgili konulara değindi.

Silivri'de tarım arazisine çimento fabrikası yapılmasına karşı olduklarının altını çizen Kocabaş, yine nazım imar planlarında sanayi alanlarıyla ilgili gerekli düzenlemenin yapılmamış olmasına dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi de dahil olmak üzere birçok kuruluşun kendilerine yeterince destek vermediğini belirten Kocabaş'ın yazılı açıkaması şu şekilde:

 

Biz dernek olarak son söylenecek sözü, ilk söylüyoruz:

Silivri’de Sanayi Bölgesi olarak daha önce ve şu anda tanımlanmış olan bölgelerin dışında sanayiye izin verilmesine de, sanayinin içine konut izninin verilmesine de karşıyız.

Silivri SİAD, İstanbul Nazım İmar Planında Silivri sanayisi için yapılmış olan yanlışları doğruya çevirmek için uğraş verirken. Bugün maalesef doğruların yanlışa çevrilmemesi yönünde de gayret gösterme çabası içinde bulunuyor.

Ne yazık ki; 1/100bin plan notlarında yer alan E-80 karayolunun kuzeyinde yapılaşmaya izin verilmeyerek, tarım arazileri olarak korunmak istenen alanlara, çimento fabrikası izin çalışmaları duyuyoruz.

Bizler 7 yılı aşkın süredir, öncesinde sanayi imarlı olan arsalarımıza dahi fabrika yapamazken, tarım arazisine çimento fabrikası izni verilmesini esefle karşılıyoruz.

Silivri kamu kurumları ile siyasi partileri ile STK’ları ve halkı ile tek yumruk olmuş İstanbul’un nadide ilçelerindendir. Bu birlikteliği bu konuda da sergileyerek; İlgili Bakanlıklarımıza,  Büyükşehir ve İlçe Belediyemize açıkça izinlerin karşısında olduğumuzu duyuruyoruz.

Biz dernek olarak haklı olduğumuz konuların savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Bölgemizin gelişmişliğini sağlayacak en önemli etken ve göstergelerinden belki de ilki; SANAYİMİZDİR. Çok ilkel düşünce ile; sanayinin bazı kesimler tarafından istenmemesine dün nasıl karşı geldiysek, bugün de aynı duruşumuzu sergiliyoruz.

Ama ilkelerimizi ve etik değerlerimizi her zaman önde tutma gayretinde olan yönetimimiz; tarım arazisine yapılacak bir tesise, hatta robotik imalat yapacak olsa bile, insan doğal atığının olmadığı bir tesis olacak olsa dahi karşıdır.

Bu konuda planların doğru yapılması gerektiği vurgusunu yaparak; kararlılığımızı ve ısrarımızı sürdürüyor, tutarlılığımızı da ortaya koyuyoruz.

Demografik yapısı sanayici ve işadamı olan derneğimizin bu tutumunu kamuoyunuzun takdirine bırakıyoruz.

Silivri’nin SANAYİ ALANLARI BELLİDİR ve BU ALANLAR EN KISA ZAMANDA PLANLARA İŞLENEREK KAOTİK ORTAMDAN KURTULUNMALIDIR ve HAKKIN TESLİMİ YAPILMALIDIR.

Bizim bu haklı duruşumuza bu güne kadar sahip çıkmayan tüm yetkilileri, Büyükşehir Belediyemizi, İlçe Belediyemizi, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve halkımızı bu vesile ile bizlerin de yanında olmaya davet ediyoruz.

Yetkililerin yanında, ülkemizin köklü ailelerinden olan Sabancı ailesinin de bölgemizde böyle bir tesisin yapılmaması konusunda hassasiyet göstereceğine inanıyoruz.

Üyelerimize, yetkililere ve kamuoyuna duyurulur.

 

Hakan KOCABAŞ

SİLİVRİ SİAD

Yön.Kur.Başkanı

Editör: TE Bilişim