İlçede balıkçılık sektörünün yaşatılması ve Silivrili balıkçıların daha iyi şartlarda çalışmasına yönelik birçok hizmet veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz yıllarda Silivri Belediyesi Balıkçılar Çarşısını hizmete açmıştı. İlçede çekim merkezi oluşturan bu hizmetin sonrasında balıkçıların talebi üzerine Buz Üretim Makinesi alarak Silivri Balıkçılar Kooperatifi’nin kullanımına tahsis eden Başkan Işıklar, Silivri’nin simgelerinden biri haline gelen Balıkçı Heykeli’nin ardından şimdi de kooperatife yönetim binası yaptı.

 

GÜLER; "BAŞKANIMIZ BALIKÇILARA HER ZAMAN DESTEK VERDİ”

Silivri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Zafer Güler, Başkan Işıklar’a kooperatife kazandırdığı bina için teşekkür ederek; "Bu kooperatif binasını bize armağan ettiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Balıkçıların her zaman yanında oldu. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

IŞIKLAR; "KOOPERATİFİN GÜÇLENMESİ DEMEK BALIKÇILIĞIN GÜÇLENMESİ DEMEK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Su Ürünleri Kooperatifi yönetim binası açılış töreninde şunları söyledi; "Kooperatifin güçlenmesi demek balıkçılığın güçlenmesi demek, denizden geçimini sağlayan esnafımızın çoğalmasını sağlamak demek. Bu Allah vergisi nimetin ilçemizde sektör olarak gelişmesini istiyoruz, kooperatifte bunun bir ateşleyicisi olacak. Kooperatif birlik demek, beraberlik demek, güç birliği demek. Balıkçıların sektörde bulunan problem ve sorunları varsa bir kurum olarak muhatap alınacak ve temsil edilecekler. Yıllardır bu kooperatifin daha güçlü olması için emek veren başta Zafer arkadaşıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Beş yıl içinde çok güzel işler yaptık. Bu sektörün gelişmesi için birlikte daha da güzel çalışmalara imza atacağız.”

 

BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

Silivri Su Ürünleri Kooperatifi yönetim binası açılışının ardından konuklara balık ekmek ikram edildi. Açılışın ardından toplamda 300 kilo balık dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Editör: TE Bilişim