Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beraberinde CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Mehmet Bulut ve Semih Ayeş ile birlikte birlikte Mesan Kilit ve Saadet Gıda’yı ziyaret etti.

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) yöneticilerinin de katıldıkları ziyaret sırasında Mesan Kilit’e gelişinde Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Mertöz ve Genel Müdür Mustafa Mertöz tarafından karşılanan Işıklar’a önce fabrika hakkında tanıtıcı bilgi verildi.

 

MERTÖZ: ÇİMENTO FABRİKASI YANLIŞ BİR KARAR

Işıklar, burada yaptığı konuşmada, Silivri’de tarım arazisi üzerine yapılması planlanan çimento fabrikasına tepki gösterilme konusunda işadamlarından destek istedi.

Aynı zamanda Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği Başkanı olan Mesan Kilit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Silivri’de yapılması planlanan çimento fabrikasının yanlış bir karar olduğuna dikkat çekerek; “Silivri’de üretim yapan fabrikalar olarak şu anda neresinden bakarsanız 15 bin dolayında bir istihdamımız var. Çimento fabrikasının yapacağı istihdam ise bin kişi bile değil. Sadece üçyüz kişi… Ve diğer taraftan da baktığımız zaman bu kadar katma değerli firmaların yani hepimizin toplamından bile daha fazla bir kirlilik yaratacak bir tesis bu. Çimento fabrikasının, Silivri yerine böyle bir tesise ihtiyacı olan yerlere, özellikle de toprağın daha verimli kullanılmasının mümkün olmadığı yerlere yapılmasının daha yararlı olacağının düşünülmemesi bizim için çok şaşırtıcı. Nasıl bir düşünce bunu anlamak mümkün değil. “ şeklinde konuştu.

 

SAADET GIDA’YA GİDİLDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve beraberindekiler daha sonra Saadet Gıda’yı ziyaret etti. Sıracettin Çiçek ve Şahin Konukseven tarafından karşılanan Işıklar, burada da güncel konularla ilgili olarak sohbet etti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim