Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Baran ve bölge sanayicilerinden oluşan 70 kişilik bir heyeti makamında ağırladı. Başkan Işıklar’a bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler ve sanayicilere verdiği destekler için teşekkür eden dernek üyelerine Işıklar, ilçenin gelişen vizyonunu ve gelecek hedeflerini anlattı.

 

IŞIKLAR; "BÖLGESEL KALKINMA ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLE TAÇLANDIRILMALI”

Silivrili sanayicilerin ve işadamlarının yapmış olduğu bu yoğun katılımlı ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Işıklar şunları söyledi; "Gerçekleştirdiğiniz bu yoğun katılımlı ziyaretten çok memnun oldum. 4 yıldır Silivri’nin bu dönem geldiği noktada, planlanma süreçlerine bakarsak sanayileşme açısından çok önemli bir bölüm tamamlandı. Aday olduğumda Klassis’te yaptığımız ilk toplantıyı düşündüm; neler söylemiştik, neler yaptık, idealimiz, bakışımız nasıldı.. O zamanlar Endüstri Bölgeleri Kanunu yeni çıkmıştı. En büyük temennim burada bir Endüstri Bölgesi oluşturulmasıydı. Ona atılacak adımları söylemiştim. Bölgemize çok şey kazandırır. Üretime çok ciddi katkılar yapan, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının % 3’e yakın bir kısmının bölgemizden üretiliyor olması ve büyük bir bölümünün dış satım olması bizi gururlandırıyor. Bölgesel bir kalkınmaya dönüştürmek için, bunu Endüstri Bölgesi ile taçlandırmak gerektiğini düşünüyorum.

 

"ISLAH OSB’NİN İLÇEMİZE ÖNEMLİ KATKILAR YAPACAĞINA İNANIYORUM”

Zor bir süreç, bu aşamalara gelinmesi çok kolay olmuyor. Birçok paydaşın ve şartın bir araya gelmesi gerekiyor. Organize Sanayi Bölgeleri olmadan Endüstri Bölgeleri kurulamıyor. Yeni yapılaşma sürecinde Islah Organize Sanayi Bölgesi yapılması uygun oldu. Çalışmaları başlattık, tam bir takım çalışmasına dönüştürerek belirli bir noktaya geldik. Son olarak Valilikte, Vali Bey’in başkanlığında yaptığımız toplantıda kararın oy birliğiyle Bakanlığa gittiğini biliyoruz. Islah OSB’nin sanayimizin fiziki problemlerin giderilmesinde önemli ölçüde katkı sağlayacağına, sanayinin iç dinamiklerinin gelişmesinin önünü açacağına, günü birlik sorunlardan izole ederek domino etkisiyle sayısız konuda bölgeye önemli katkılar getireceğine inanıyorum. Bu arayış içerisindeyken belediye yetkisinden ne kaybeder, ya da sanayici ne kazanır böyle bir hesap hiç yapmadık. Tek bir hesabımız; Silivri sanayisinin daha çok istihdam yaratması, daha çok üretim oluşturması, bu üretimi yaparken de nitelikli işgücüyle ülkeye daha çok katkı yapabilmesini sağlamaktı. İnovatif, AR- GE’si olan, emek yoğun sektörlerden daha çok, kendini geliştirmeye dönük, dünyanın yeni gelişmekte olan teknolojilerini de içine alan sektörlerin burada olmasını arzu etmiştik. İstediğimiz noktada mıyız? Hayır. Planlamanın da getirdiği yeni fırsatları iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

 

"İLÇEMİZ SİLİKON VADİSİ VE TEKNO PARK İÇİN HAZIR”

Bundan sonra atılması gereken birkaç adımdan söz etmek istiyorum. Bölgemizde İleri Teknoloji Alanları ve Silikon Vadisi yapılması öngörülüyor. Bunun bir sürece dayalı olduğunu biliyoruz. Hükümetin bu konuda önemli ölçüde etkisi ve katkısı olacaktır ama yerel yönetim ile buradaki sanayicilerin, diğer paydaşların da buna katacağı çok şey var. Buna hazır olduğumuzu düşünüyorum. Islah OSB’nin bize şöyle bir katkısı olacak; üretimi engelleyen bütün şartları yerine oturtacak, daha ileriyle bakmamıza, enerjimizi geleceğe doğru yönlendirmemiz konusunda çok daha kolaylaştırıcı olacak. İleri Teknoloji Alanları, Silikon Vadisi, Tarım Teknolojileri Parkı bölgemiz açısından çok önemli fırsatlar. İlçemizde Tekno Park kurulması ile ilgili olarak da iki üniversiteyle görüşme halindeyiz. Bilişim Sektörlerinin, inovatif sektörlerin burada yer alması kalkınmayı hızlandıracak. Önümüzde; artık ne yapacağımızı bildiğimiz, planladığımız çalışmalarımız var.

 

"SİLİVRİ BULUNDUĞU NOKTADAN GERİYE GÖTÜRÜLEMEZ”

Sizlerle yapacağımız tüm çalışmaları önceden paylaşmayı görev bildim. Burada iş gücü kalitesini arttırmak, iş arayanla nitelikli personel arayanı buluşturmak için birimimiz var. Kariyer İstihdam Ofisimiz sizlerin desteği ve işbirlikleriyle gelişti, hepinize çok teşekkür ediyorum. 7000 vatandaşımıza iş imkânı sağladık. Daha da kurumsallaşarak, Silivri Akademisi haline taşıyacağız. Günü birlik ihtiyaçları karşılayıp, geleceğe taşımak konusunda hayata dönük eğitimler verecek. Silivri’nin artık geldiği bu noktadan daha geriye dönmesi mümkün değil.

 

"KADERİMİZ VE HEDEFİMİZ ORTAK”

Tüm sosyal sorumluluk çalışmalarımızda iş adamlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Gıda Bankası yönetiminde iş adamları derneğimizin dört temsilcisi var, Kariyer İstihdam Ofisi’nin kurulmasında 55 tane fabrikanın personel müdürünün direk katkısı var. Ne güzel işbirlikleri ki tüm sosyal sorumluluk projelerimizin oluşmasında, ilçemizi taşımak istediğimiz vizyona dönük çalışmaların içerisinde Silivrili işadamları var. Başta Dernek Başkanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum, çok önemli desteklerinizi aldık. Desteğinize ve işbirliklerinize çok ihtiyacımız var. Çünkü kaderimiz ortak; ilçede zenginlik ve refah yaratarak, adaletli bir gelecek sağlamayı hedefliyoruz. Birbirimizi anlama konusunda ciddi adımlar attık, Silivri’mizi çok daha güzel çalışmalar beklediğini biliyorum.”

 

BARAN; "HER ZAMAN YANIMIZDA VE ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ OLDUNUZ”

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Kadir Baran, ziyarette yaptığı konuşmasında Başkan Işıklar’a teşekkürlerini dile getirdi. Baran; "Sayın Başkanım, size hem bir ziyaret, hem de başarılı çalışmalarınız için arkadaşlarımız ile birlikte size toplu bir teşekkür yapmak istedik. Bizi kabul etmekle şeref verdiniz, gurur verdiniz. Bugüne kadar aldığımız yollarda sizi her zaman yanımızda ve sorunlarımızın çözümünde beraber hareket ederken bulduk. Hele ki bu Islah OSB’lerin oluşmasında belediye olarak gösterdiğiniz üstün gayrete, ekibinizle gösterdiğiniz tüm çabaya teşekkür ederim. Ayrıca müşterek çalışmalarda gösterdiğiniz iyi niyet için de teşekkür ediyoruz. Beraber çalışmalarımızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Ziyaret karşılıklı sohbet şeklinde devam etti. Başkan Işıklar, ziyaretin anısına Dernek Başkanı Kadir Baran’a gümüş bir tabak hediye etti.


Editör: TE Bilişim