AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve Yönetim Kurulu Üyeleri KOSGEB   (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kursiyerlerini SİBESO ( Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası)nda gerçekleşen  son kurs gününde ziyaret etti.

Başkan Demiral KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Mesleki Gelişim Eğitimleri alan kursiyerlerle konuşma yaptı.

Demiral konuşmasında “KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Girişimcilere destek amaçlı verdiği eğitimlerle bilgilendirip, yönlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının projesiyle oluşturulmuş bir Kamu Kuruluşudur. Kursları KOSGEB kendi bünyesinde verebildiği gibi aynı zamanda Ticaret Odası, Halk Eğitimi Merkezi, İşkur, İsmek, Esnaf ve Sanatkarlar Odasında da gerçekleştirebiliyor. KOSGEB yapılan protokol çerçevesinde girişimci adaylara uygulamalı girişimcilik eğitimleri vermektedir. Bu eğitimi almış ve ‘İş Planı’nı hazırlayarak işletmesini yeni kurmuş girişimciye, iş planı onaylandığı takdirde 30 bin TL’ ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadarda kredi yardımı veriyor. Hükümetimiz de kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarıyla uğraşan, ayrıca üç yıllık ustalık belgesi olan ve esnaflık yapmak isteyen kardeşlerimize de Esnafa Faizsiz Kredi verilebileceğini duyurdu. Bu gibi girişimciliklere Hükümetimizin destek vermesi yurdumuzun tamamına olduğu gibi Silivrimiz’e de değer katarak ekonomik kalkınmamızın önünü açmaktadır. Özellikle dikkat ediyorum ki hanım arkadaşlarımız burada da gördüğüm gibi kurslara yoğun ilgi gösteriyor ve bende bu tür girişimcilik eğitimlerinden sonuç almaları ve iş hayatında ilerlemelerini çok istiyorum. Silivri’nin ekonomik durumuna katkıda bulunacak olan tüm kursiyerlere başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim