Mektebim Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, M-Lead Girişimcilik Seminerleri kapsamında Türkiye'nin birçok bölgesindeki Mektebim Kampüsleri'nin ardından Silivri Kampüsünde öğrencilerle buluştu. Genç beyinler tarafından “Hoş geldiniz rol modelimiz” yazılı kartonlarla karşılanan Kalko, Silivrili öğrencilere 1998 yılında cebindeki 1 TL ile başlayan ticari hikâyesini anlattı.

Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve gazetecilerin de ilgiyle izlediği konuşması sırasında Kars’ın Kağızman ilçesi’nde bir köyde yaşayan babası Resul Kalko ve Ağrı sınırları içerisindeki komşu köyde yaşayan annesi Cemile Kalko'nun evlenmesinin hikâyesiyle konuşmasına başlayan Ümit Kalko, babasının Ankara’ya gelerek bir iş merkezinde bekçilik yaptığını anlattı.

Bekçilikten çay ocağı işletmeciliğine geçiş yapan babasının yanında 5 yaşından itibaren çay dağıtarak iş hayatına atıldığından bahseden Kalko, “çay dağıttım, işportacılık yaptım, ama bunları yaparken okulumu hiç ihmal etmedim. Hayatta itibar çok önemlidir, İnsanlara verdiğim sözleri tuttum, 16 yaşındayken işportada satmam için bana veresiye çikolata kolileri veren fabrika sahibine borcumu kuruşu kuruşuna ödedim. Zabıta işporta tezgahıma el koydu, gittim dönemin Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya’dan tezgâhımı istedim. Çetinsaya’nın şirketi şimdi bizim bazı inşaatlarımızı yapımını üstlendi…” diyerek hayatından örnekler verdi.

KOVULDUĞU DERSHANEYE RAKİP OLDU

Üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdikten sonra Kaymakam olmak istediği belirten Kalko, kaymakamlık sınavlarını hazırlanırken harçlığını çıkartmak için öğretmenlik yaptığı dershaneden kovulduğunu ve hırs yaparak aynı dershanenin karşısına rakip bir dershane açara eğitim sektörüne atıldığını söyledi. Bu süreç içerisinde yaşadıklarını da örnekler vererek anlatan Kalko, “ne yaparsanız yapın aşkla yapın” ve “insanların en büyük servetleri itibarlarıdır” diyerek bugünlere gelmesinde ilkeli davranmasının öneminden de yaşanmış örnekler verdi.

SİLİVRİSPOR MACERASI

Ümit Kalko, seminer sırasında Silivrispor Kulübü Başkanlığı sırasında yaşadıklarına çok kısa bir şekilde değindi. Silivrispor’da bir başarı hikâyesi yazdıklarından bahseden Kalko, kırmızı lacivertli ekibin bu yıl ligde kalmasını arzı ettiğini sözlerine ekledi.

ÜMİT KALKO VAKFI

Eğitimin önemini yaşayarak öğrendiğini de kaydeden Kalko, kurmuş olduğu Ümit Kalko Vakfı ile köy okullarına ve amatör spor kulüplerine yardım edeceklerini söyledi.

“İYİ Kİ KOVULDUM, PATRON OLDUM” KİTABI GELİYOR

Genç yaşında öğretmenlik yaptığı dershaneden kovulmasıyla başlayan süreci özel okullar zincirinin sahibi olarak devan eden Ümit Kalko, Kişisel Gelişim Uzmanı olarak bilinen ve “Başarı DanışmanıMümin Sekman’ın önerisi üzerine kitap yazıyor. “İyi ki kovuldum, patron oldum” adını taşıyacak olan kitabın yakın zamanda raflarda olacağını belirten Kalko, kitabın bütün gelirinin de Ümit Kalko Vakfı aracılığıyla köy okullarının yapım ve onarımında kullanılacağını söyledi.

“İNSANLARIN EN BÜYÜK SERVETLERİ İTİBARLARIDIR”

Anlattığı hayat hikâyesi sırasında dürüst olmanın ve gerek ticarette gerekse özel hayatta bir itibar oluşturmanın önemini ısrarla vurgulayan Kalko, “insanların en büyük servetleri itibarlarıdır” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

PLAKET, ÇİÇEK VE YAĞLI BOYA ATATÜRK TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

Seminerin ardından Mektebim Okulları Silivri Kampüsü öğrencileri tarafından Ümit Kalko’ya plaket, çiçek ve yine öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya Atatürk tablosu hediye edildi.

Editör: TE Bilişim