Avrupa'nın en geniş limanı özelliğine sahip Rotterdam Limanı'nı ile Türkiye arasında önemli bir ticaret köprüsü kuruldu. Sektöründe Avrupa sıralamasında ilk üçte yer alan Sarten Ambalaj, bir ilki gerçekleştirdi. Firma, Hollanda ve yakın zamanda tüm Avrupa'ya ürün satacak fabrikasını devreye soktu. Fabrika, Rotterdam'da ileri teknolojiyle ünlü markalara ambalaj üretimi gerçekleştiriyor.

ÜRETİMİ MÜŞTERİNİN AYAĞINA GÖTÜRDÜ

Sertan Ambalaj, yeni açtığı üretim üssünün kapıları medyaya açıldı. Tek hat üzerine üretime başlayan fabrikanın ikinci hattının kurulumu için çalışma yapılıyor. Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaştı. Sarıbekir, dünyaca ünlü bir markanın isteği ile Hollanda'ya fabrika açtıklarını kaydetti. Sarıbekir, "Bu fabrika öncelikli olarak dünyanın önde gelen markalarından biri ve bizim de büyük müşterilerimizden birinin ihtiyacını karşılamak için kuruldu" diye konuştu. Hollanda fabrikasının kozmetik ambalaj üretimi için yapıldığı bilgisini veren Zeki Sarıbekir, fabrika ile lojistik maliyetinden kurtulduklarını kaydetti.

TESLİMAT 1.5 SAATE DÜŞTÜ

Yeni üretim merkezleri sayesinde teslimatı 3 haftadan 1.5 saate kadar indirdiklerini söyleyen Sarıbekir, "Hammadde Türkiye’den geliyor ve Hollanda’da montaj yapılıyor. Önceden Hollanda’daki müşterimize 800 TIR ile ambalaj yolluyorduk. Bu da lojistik masrafını arttırıyordu. Biz de İstanbul'da üretip göndermektense Hollanda’da bu fabrikayı kurmaya karar verdik. Şimdi sadece 80 TIR ile yarı mamul yollayacağız ve bunu bitmiş ürüne çevireceğiz. Bu bize rekabet avantajı sağlayacak” dedi.

30 MİLYON CİROYA ULAŞMA HEDEFİ

Ciro hedefleri hakkında bilgi veren Sarıbekir, şunları kaydetti: "2020 yılında bu fabrikamız için 30 milyon Euro ciro hedefliyoruz. Sarten’in 1972 yılında Çorlu’da kurulan bir aile şirketinden bugün Türkiye ve Ortadoğu’daki en büyük metal ambalaj üreticisi konumuna geldi. Bununla gurur duyuyoruz ama dahi gidecek çok yolumuz var. Avrupa’da ilk 3, dünyada ise ilk 10’da yer alıyoruz."

18. FABRİKAYA ULAŞTI

Sarten CEO’su Zeki Sarıbekir, Hollanda fabrikasının şirketin yurtdışındaki 3’üncü, toplamdaki 18’inci üretim üssü olduğunu söyledi. Fabrika ile Avrupa'da bulunan diğer müşterileri için de üretim yapabileceklerini kaydeden Sarıbekir, "Hollanda fabrikamızda başlangıç olarak tek bir hatla üretime başladık. Eylül ayında fabrikamızda ikinci üretim hattımız da devreye girmiş olacak" dedi.

Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim