Ümit Kalko Vakfı tarafından Kars’ta yaptırılacak olan Cemile Resul Kalko Anadolu Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Kalko Ailesi’nin yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Fox TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Çalar Saat Programı Sunucusu Gazeteci İsmail Küçükkaya, Hürriyet Gazetesi Yazarları Deniz Zeyrek ve Nuran Çakmakçı, Prof. Dr. Yusuf Kalko, Silivri Belediyesi eski meclis Üyesi ve Ümit Kalko Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İnci Aydar ve eşi Arif Aydar, Mutlu Memiş, Abdülvakap Aras ile Silivri gazeteciler katıldı.

Protokol konuşmalarından sonra söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ümit Kalko’yu tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da Kalko’nun genç, başarılı ve örnek bir işadamı olduğunu belirterek her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Ümit Kalko Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko da, “Bugün baba ocağımızda olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Böylesine anlamlı bir yatırıma ön ayak olmaktan şahsım ve ailem adına yaşadığım mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. Dün yerel basın mensuplarıyla röportaj yaparken “Çok büyük bir bağış yapıyorsunuz” dediler, ben de bağışlamak çok büyük bir tabir, bu benim kul olarak yapabileceğim bir şey değil, aslında biz vatanımıza borcumuzu ödüyoruz dedim. Bu böyle. Bu ülkede ekmeğini kazanan tüm hemşerilerimizin yaptığı gibi bizlerin de bulunduğu, atalarımızın doğduğu yerlere destek olmalıyız. Milletimizin işlerini kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunmamız gerekmekte.

“VATANSEVERLİK, İYİ BİR EĞİTİMDEN ÖNCE GELİR”

Eğitim kurumları, bütün ülkelerde çok stratejik yerlerdir. Müfredattan tutun da kaç yıllık olacağı, kaç yaştan başlayacağı, nasıl bir gelecek tasarladığımız bilgisini verir. Ben sadece iyi bir eğitim vermenin tek başına yetmeyeceğini aynı zamanda da vatansever nesil oluşturmanın iyi bir eğitim vermekten daha önce geldiği kanaatindeyim. Yaklaşık 1.5 yıl önce 15 Temmuz darbe kalkışmasına maruz kaldık. Yapanların kim olduğuna baktığımız zaman hepsi çok eğitimli insanlardı. Birçoğu orgeneral, komutan, mühendisti v.s. Ne yazık ki onlarda vatan, millet, bayrak sevgisi yoktu. Onun için eğitim yatırımlarımda da “Sizin kurumunuz hangi eğitim alanıyla ön plana çıkıyor?” diye sorduklarında biz vatansever olmak güdüsüyle ön plana çıkıyoruz. Tabi ki eğitim vererek de çağdaş, muasır medeniyetlere ulaşmayı hedef edindiğimizi söylüyoruz.

“5 YIL İÇİNDE KARS'IMIZIN DOKUNULMAMIŞ KÖY OKULU KALMAYACAK”

Kurduğumuz vakfın özellikle köy okullarında ciddi çalışmaları olacak. Onlara özellikle büyük önem veriyorum. Bugün burada 24 derslikli Anadolu Lisemizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bir yandan da Kağızman'ın köyüm olan Karabağ köyüne ilkokul ve öğretmenlerimize lojman yapacağız. Yakın bir zaman içerisinde ulusal basında da duyuracağımız köy okullarımızın yeni konseptiyle bir bağış kampanyası başlatmayı düşünüyorum. Buna gücüm yettiği kadar kendim de ön ayak olacağım. Beş yıl içerisinde Kars'ımızın dokunulmamış köy okulunun kalmaması temenni ediyorum. O noktada şahsım ve ailem adına her şeyi yapacağıma söz veriyorum. İnşallah bu eğitim kurumumuzda vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan, vatan sevgisi olan, akıl ve bilim yolundan gidecek nesillerin yetişmesine hep beraber vesile oluruz. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

TEMEL ATILDI

Konuşmaların ardından temel atma töreninde Ümit Kalko ve abisi Prof.Dr. Yusuf Kalko, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim ettiler.

Folklor ekiplerinin yöresel oyunları ve sporcuların gösterileri ile renklenen temel atma töreni dualar eşliği ve kurban kesimleri ile gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim