Uzun yıllar Silivri'de görev yaptıktan sonra Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Eğitim Merkezi Müdürü olarak atanan Tuğrul Selimoğlu'nun hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasına tepkiler devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, yaptığı yazılı açıklamada görevden alınma kararını sert bir dille eleştirdi.

Doğan'ın yazılı açıklaması şu şekilde:


TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY’DE İDARECİ KIYIMI DEVAM EDİYOR

2 yıl önce başlayan idareci kıyımı devam ediyor. İlimizde Eğitim Bir-Sen’li olmayan tüm idarecilerin görevlerine son verildi. 350’ye yakın okul müdürü ve buna bağlı olarak yüzlerce müdür yardımcısı sırf Eğitim Bir-Sen’li olmadıkları gerekçesiyle görevlerinden alındı. Son kurban ise Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Eğitim Merkezi Müdürü Tuğrul Selimoğlu’dur.

Tuğrul Selimoğlu ne yaptı ki görevinden alındı? Yüz kızartıcı bir suçu mu var, yoksa başarısız mı? Tabi ki hayır. Geçen yıl Nisan ayında 5 yıllık bir teftişi başarıyla tamamladı. Avrupa Birliği’nden 140 bin EURO proje desteği aldı. 30 öğrencisini yurtdışına staja gönderdi. Ayrıca bu yıl için 35 öğretmenini de İsveç, Hollanda ve Litvanya’ya göndermeye hazırlanıyordu. Yine bu yıl içerisinde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 250 bin TL’lik proje desteği hazırlamıştı. Görüldüğü gibi başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkürü beklerken, hem de hiçbir gerekçe sunulmadan görevinden alındı.

Türkiye’de ilk defa uygulanan ve diğer okullarda da uygulamasına geçilen “öğrenci gözüyle öğretmen” projesi de Tuğrul Selimoğlu’nundur. Projeleriyle Türkiye’ye mal olmuştur. Ama bütün bu çalışmalar Çerkezköy İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gözünde geçerli değildir. Onların gözünde tek geçerli olan; yandaş olmak, Eğitim Bir-Sen’li olmaktır. İlimizde eğitim geriye gidiyormuş, TUİK sonuçlarına göre Tekirdağ iller sıralamasında 46. olmuş kimin umurunda. Bu kafayla ülkemiz 10 yılda PİSA testinde 65 ülke arasında 40’lı sıralara düştü. Türkçe okur yazarlığı, matematik okur yazarlığı, fen okur yazarlığı dallarında yapılan bu sıralamada dünyanın gelişmiş ülkeleri sonuçları iyi analiz ederek tedbir alırken, ülkemizin eğitim yönetiminde yetkili olanları olanların ise umurunda bile değil. Onların iş gücü yandaşlık ve kayırmacılıktır.

Çerkezköy’de hiçbir başarı cezasız kalmamaktadır.

Genellikle tüm ilde, özellikle de Çerkezköy’de en iyi idareciler ve öğretmenler saf dışı edilerek; torpillilerle oluşturulan kadro yüzünden Çerkezköy eğitimi kan kaybetmeye devam etmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde; idareci ve öğretmenler üzerinde tam tahakküm sağlanarak adalet, özgürlük ve ifade hürriyeti yok edilmiş gibidir. Tuğrul Selimoğlu gibi iyi yetişmiş insan gücümüz bizim beşeri sermayemizdir. Göz göre göre beşeri sermayemizin tahrip edilmesi, ülkeye eğitim yoluyla yapılmış en büyük kötülüktür. Öte yandan beşeri sermayeyi tahrip ederek, eğitimin içinden adalet çıkararak, eğitime yapılacak yatırımlar, verilecek gayretler de boşunadır. Yetkililere sesleniyoruz. Tekirdağ eğitimi tahrip edilmeye devam etmektedir. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilleri, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, bindiğiniz dal kesiliyor. Hayat damarlarımız kopuyor. Siz ne zaman tahribata dur diyeceksiniz.

 

Muzaffer Doğan – Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı

Editör: TE Bilişim