Bu yıl 3’üncü eğitim-öğretim yılını tamamlayan TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2019 yılında uygulanan “Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz” projesinden sonra, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti 2020 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi’ne yaptığı proje başvurusu onaylandı 2. Erasmus Projesi olan “Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın” projesi ile öğrenciler, staj için bir kez daha İtalya’ya gitmeye hak kazandı.

2080 PROJE ARASINDAN KABUL EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’na gelen 2080 proje arasından 383 proje, her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilerek kabul edildi. Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın” projesiyle 49.636,00 Euro hibe desteği kazandı. Tarım Lisesi öğrencileri aldıkları hibe ile yurt dışı ortağı olarak belirlenen İtalya’nın Rimini şehrinde ortak çalışmalar yaparak, tarım faaliyetlerini inceleyecek.

PROJE SAYESİNDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ VE KALİTESİ ARTACAK

Pandemi sonrası gidilmesi planlanan proje kapsamında 20 öğrenci ve onlara eşlik edecek 4 refakatçi öğretmen 3 hafta süreyle İtalya’da “Fattorie Faggioli Società Cooperativa Agricola” kurumunda “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” konusunda uygulamalı proje faaliyetleri gerçekleştirecek. Öğrenciler bu proje ile Avrupa’da gelişmiş olan tıbbi ve aromatik bitkiler tarımına dair işleyişi yerinde görecek, teknolojik gelişmeleri ve çağdaş araç-gereçleri uygulamalı olarak öğrenecek, bu alanda uzmanlaşma için gerekli koşulların neler olduğu öğrenilecek ve orada edindikleri bilgiler ile tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine Silivri’de çalışmalar yapacak. Proje sayesinde okula aktarılacak verilerle önce okulda daha sonra bölgemizde ve ülkemizde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme konusunda ürün çeşitliliği ve ürün kalitesi artırılabilecek. Aynı zamanda bu alandaki eğitimin içeriği güçlendirilerek ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların eksikliği de giderilmiş olacak.

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ ADINA ÇOK GÜZEL BİR BAŞARI”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kabul edilen Erasmus Programı proje başvurusu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım Lisesi öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Silivri adına çok güzel bir başarıya imza attılar.” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Tarım Lisemiz geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Silivri adına çok güzel bir başarıya imza attılar ve Erasmus Programına sundukları proje ile 2080 proje arasından seçilerek programa dahil edildiler. Pandemi sürecine göre önümüzdeki günlerde İtalya’ya giderek tıbbi ve aromatik bitkiler tarımına ile ilgili staj yapacaklar. Edindikleri bilgi ve donanımla Silivri’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacaklar. Bu projede emeği olan okul yönetimimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim