Silivri Belediyesi himayesindeki Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Erasmus+''Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz'' adlı projesi ile kazandığı İtalya stajı sona erdi.

2 ayrı öğrenci grubunun 14 günlük eğitim programı tamamlandı. Öğrenciler, staj boyunca Türkiye ile İtalya'daki eğitim imkânlarını kıyaslama, domates serasında biyolojik mücadele ile nasıl yetiştirme yapılabilecekleri konularında eğitim aldı. Aynı zamanda FİCO Tarım Fuarı’nda ürünlerin tarladan sofraya gelişi, botanik bahçesinde yetiştirilen şifalı bitkileri, süs bitkileri serasında uygulamalı olarak tohum ekimi ve fide dikimi gibi uygulamalı eğitimler gördü. 

KÜLTÜREL VE TARİHİ YAPILARI GEZDİLER
Staj eğitimi almak için İtalya’ya yolculuk yapan öğrenciler, dünyanın en uzun sahiline sahip olan Rimini'yi, San Marino'yu, şehrin içinden geçen Arno Nehri’ni, Floransa'yı, kanalları, müzeleri, mimarisi ve özgün yapılarıyla eşine az rastlanan dünyanın en sıra dışı şehirleriden biri olan Venedik'i, çeşmeleri, sokakları, kiliseleri, tarihi yapıları ile İtalya'nın başkenti ve insanlık tarihinin en büyük medeniyetlerinden biri olan Roma'yı da gezme şansı yakaladı.

STAJ EĞİTİMLERİNİ KONFERANSLA ANLATTILAR
Süs Bitkileri Yetiştirme ve Bakımı üzerine staj faaliyetlerini tamamlayıp sertifikalarını alan öğrenciler, Tarım Lisesi Konferans Salonu’nda bir konferans düzenleyerek 9. ve 10. sınıf öğrencilerine staj süresince edindikleri bilgileri aktardı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı temsilen konferansa katılan Başkan Yardımcısı Hasan Solak, öğrencileri tebrik ederek Başkan Yılmaz’ın selamlarını iletti.

Editör: TE Bilişim