Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve işadamlarıyla birlikte fabrika ziyaretlerine devam ediyor.

Işıklar ve beraberindekiler, son olarak Albayrak Tente ve Karınca Filtre fabrikalarını ziyaret etti.

1976 yılından bu yana faaliyet gösteren; Avrupa Birliği ülkeleri, İsrail, ABD gibi dünyanın birçok bölgesine ihracat yapan Albayrak Tente Fabrikası’nda Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak ve Yunus Albayrak tarafından karşılanan Işıklar’a üretim kapasitesi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verildi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, burada yaptığı konuşmada; Silivri’de bir vakıf oluşturularak Silivri Tarım Üniversitesi’nin kurulacağını söyledi.

SİLİVRİ’YE TARIM ÜNİVERSİTESİ

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve CNN Türk’te yayımlanan Genç Bakış programının yapımcısı Abbas Güçlü ile görüşmeden geldiğini belirten Işıklar, “Geçmiş yıllarda Silivri Hizmet Vakfı adı altında bir vakfımız vardı. Daha sonra yeterli işlevi olmadığı için kapatıldı. Şimdi benzer bir vakıf kurarak, SİAD ve diğer kurum ve kuruluşlarımızın da desteğiyle hem yüksekokul hem de fakülte olarak eğitim verecek şekilde bir Silivri Tarım Üniversitesi kurmak için prensip kararı aldık. 2016 yılı Dünya Tarım yılı olarak düşünüldü. Yeni vakfımızın paydaşları arasında Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve SİAD’ı ayrıca konuyu ilgi duyan bütün kurum ve kuruluşları düşünüyoruz.

Hatta önümüzdeki süreçte Genç Bakış adlı eğitim programının bir bölümünü Silivri’de çekerek konuyla ilgili olarak çeşitli görüşleri de kamuoyuna yansıtmak istiyoruz.  

Başta İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmalar yaparak Silivri Tarım Üniversitesi’nin eğitim stratejisini düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

KARINCA FİLTRE DE ZİYARET EDİLDİ

Işıklar ve beraberindekiler, Karınca Filtre Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde aynı zamanda SİAD Başkan Yardımcısı olan Mesut Söylet ve ortağı Ali Osman Taşdemir tarafından karşılandı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, burada yaptığı konuşmada; iş dünyası ve yerel yönetimin ortaya çıkarmış olduğu sinerji ile ilçemizin daha hızlı bir şekilde kalkınacağını söyledi.

KARİYER VE İSTİHDAM OFİSİ DE EŞLİK ETTİ

Işıklar’ın fabrika ziyaretlerine her zaman olduğu gibi Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi yöneticileri Orhan Öpçin ve Önder Çolak da katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim