Silivri Belediyesi ile Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Yılsonu Etkinlikleri ve Mezuniyet Şöleni büyük bir coşkuyla sona erdi. İlçedeki tüm eğitim kurumlarının katılımıyla dört gün boyunca devam eden etkinliğin finalinde, okullarından mezun olan 1250 Silivrili lise öğrencisi için Kep Töreni gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan kep ve cübbeleri giyen öğrenciler, mezun olmanın verdiği coşkuyla keplerini aynı anda havaya attı. Programa; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, birçok eğitimci ve veli katıldı.

 

KAYAPINAR; "SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Bir eğitim öğretim yılının sonunda, öğretim yılı boyunca bizimle birlikte hareket eden büyük çabalar sarf eden öğretmen arkadaşlarım ve özveri ile çalışarak bu günü bize yaşatan siz gençler bütün alkışlar sizlerin. Sevgili gençler kendi standartlarınızı oluşturmalı, zoru başarmak için daha çok çalışmalısınız. Değerli Belediye Başkanım Özcan Işıklara, onun çok kıymetli çalışma arkadaşlarına bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinlik dâhil yılsonuna kadar gösterdikleri her faaliyet ve hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hepinizin mezuniyetini tebrik ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum.”

 

IŞIKLAR; "YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise; "Atatürk; ‘Öğretmenler; Gelecek Nesil Sizlerin Eserinizdir’ derken çok güzel bir şey ifade etmiş. İşte eseriniz burada ve onlarla gururlanabilirsiniz. Hepinize teşekkür ediyorum verdiğiniz emek için. Dört yıldır ilçemizi yeni bir konuma hazırlayarak, eğitim kurumlarımızın tamamına onlara yakışacak şekilde eğitim standartlarını yükseltmeye, onların daha çok şey öğrenmesini sağlayacak araç gereçlerin teminine, bilgi edinmelerini sağlamaya ve en sonunda da bir arada tutarak yaptıklarını görmeye yönelik etkinlikler düzenledik. Onlarla gururlandık. Silivri’yi aydınlık yarınlara taşıma çabamız bundan sonra da devam edecek. Artık geri dönülemez bir yola girdik; Silivri çağdaş, modern geleceğin kapısını çalan çok güçlü bir ilçe. Ezan sesine, bayrağa, ay yıldıza teslim oluruz; onları bizden almaya çalışanlara teslim olmayız diyen gençler; yolunuz açık olsun! Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine ulaşma ısrarından vazgeçmeyeceğinize inancım sonsuz, aydınlık yarınlarda buluşmak dileğiyle..” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

GRUP 84 GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Okul birincilerinin isimlerinin kütüğe çakılması merasimiyle devam eden programda öğrencilere, Silivri Belediyesi ve ilçede bulunan resmi kurumlar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yılsonu Etkinlikleri ve Mezuniyet Şöleni finalinde ise Grup 84 sahne aldı. Binlerce Silivrili genci bir araya getiren grup, gençlere unutamayacakları bir mezuniyet yaşattı. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken grup, Silivri’nin Şeker Ninesini ve engelli iki öğrenciyi sahneye davet ederek birlikte şarkı söyledi. Gençlerin gönüllerini fetheden gruba Başkan Işıklar çiçek ve şilt takdim ederek teşekkür etti.

 

MEZUNİYET ŞÖLENİNDEN FOTOĞFARLAR:



Editör: TE Bilişim