2015-2016 yeni eğitim-öğretim yılı Kadıköy Mahallesi Olcay Özcan İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile açıldı. Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şehit Olcay Özcan’ın annesi Hatice Özcan, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, hayırseverler, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde vatani görevini yaptığı esnada şehit olan Olcay Özcan’ın anısının yaşatılması adına Kadıköy Ortaokulu’na ismi verildi. Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenin ardından öğrenciler halk oyunları ve müzik dinletileri gerçekleştirdi.


AY: “VELİLERİMİZ DE ÇOCUKLARI İLE YAKINDAN İLGİLİ OLMALI”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay: “Uzun bir tatilden sonra ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de yeni eğitim öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Aynı zamanda vatanı, milleti, kutsal değerleri adına askerlik görevini ifa ederken şehit düşmüş Olcay Özcan’ın adını Kadıköy’deki bu okulumuza vermenin onur ve gururunu paylaşıyoruz. İlçemizde 26.750 öğrenci ve 1692 öğretmenimiz ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılında ders başı yapıyoruz. Milli Eğitimin amacı milli değerlere, insani değerlere önem veren, kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini seven, sahip çıkan bunun yanında çağın getirdiği beceri ve donanıma sahip nesiller yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızı nitelikli bireyler olarak yetiştirmek için biz eğitimcilere önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bunun yanında velilerimizin de okullarına sahip çıkmaları, öğretmenleri ile görüşmeleri ve çocukları ile yakından ilgilenerek tüm maddi ve manevi desteği vermeleri gerekmektedir. Unutmayalım ki eğitimin klasik üç ayağı vardır; okul, aile ve çevre. Bunlardan birisi eksik olursa sonuç almakta zorlanırız. Devletin sağladığı imkânlar çocukların başarısı ve gayreti içindir. Çocuklara düşen çalışmaktır. Hayatta başarı tesadüf değildir. İyi bir insan ancak iyi bir eğitim sayesinde yetiştirilebilir. Eğitimde geri kalan toplumlar gelişme sürecini yakalayamazlar. Aynı zamanda milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında en önemli unsurdur. Milli Eğitim Işığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yayılmasına özellikle dikkat ediyoruz. Sözlerime Atatürk’ün cümleleri ile devam ederek; En önemli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur. 2015-2016 eğitim yılının öğrencilerimize, eğitim çalışanlarına, ilçemize ve ülkemize sağlık, başarı ve huzur getirmesini diliyorum.”


IŞIKLAR: “ŞEHİT OLCAY ÖZCAN’IN ADINI TAŞIMASI AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Eğitim hayatımızın olmazsa olmazı. Bu topraklar üzerinde bağımsız, hür bir millet olmanın, yıllardır demlenmiş medeniyetimizi geleceğe taşımanın temel unsurudur eğitim. Bu kadar güçlü bir medeniyetin ardından geldiğimiz için bu topraklar üzerinde 1071’den bu yana kiracı değiliz. Bu bayrağı dalgalandırıp, ezan sesini devam ettiriyorsak bu değerlerin geleceğe aktarılması ile mümkün oldu. Bilgiyi, birikimi geleceğe aktardığınızda modernize ederek, bilimle, akılla, üreterek bu topraklarımızın üzerinde daha zengin, daha refah ve özgür olabiliriz. Çocuklarımızın başarısı için burada bulunan protokolümüz, öğretmenlerimiz, kaymakam, milli eğitim müdürümüz, emniyetimiz, belediyemiz ve yerel yönetimler ile hepimizin amacı bu, gözümüz çocuklarımızda. Bugün okula başlayan 1743 öğrenciye biz yerel yönetim olarak, eğitimin bir parçası olarak, yerinde yönetim anlayışı ile katkı sağlayan daha yaşanır, çağdaş, modern, hayatlarını kolaylaştırıcı işleri yapmaya çalışıyoruz. Hepimiz aslında bu işin bir parçasıyız. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, umutlarımız. Canınız sıkıldığında, moraliniz bozulduğunda bir çocuğun gözlerine bakın demiş bir yazar, şair. Onda iki şeyi görürsünüz bir küçük şeyler ile mutlu olabildiğini, bir de istediği şeyi ısrarla sonuna kadar inanarak istediğini görürsünüz. İşte ondan öğreneceğimiz çok şey var. Nüfusumuzun 4’te biri lise çağının altındaki yaş gruplarından oluşuyor. Bu çok büyük bir fırsat. Bu fırsatı bilgi ve birikimle geleceğe taşırsak daha çağdaş, daha modern, daha yaşanır bir memleket olacağımızdan hiç şüphemiz yok. Bütün çabamızın okullarımızın fiziki şartlarını, eğitimi kolaylaştıracak bu tür işleri beraber yapma gayreti. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere de başarılar diliyorum. Onların sabırlarına, ilgilerine ve bilgilerine ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bugün okul açılışımızın özellikle Kadıköy’de olması şehit Olcay Özcan anısına olması bizim için ayrı bir önem ve değer taşıyor. Bu isim Kadıköy’le beraber, okulla beraber sonsuza dek yaşatılacak. Bu duygular içinde yeni eğitim döneminde öğretmenlere ve çocuklarını emanet eden velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.


BEKÂRLAR: “EĞİTİM ÖĞRETİMDE FEDA EDECEĞİMİZ HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ YOK”

Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar: “Bugün startını verdiğimiz 2015-2016 eğitim yılının başta öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yıl beklenilenden fazla tatil yaptık. Özellikle öğretmen ve öğrencilerimiz uzayan bu tatilin ardından heyecanla ve enerji dolu bir şekilde okullarına başlıyorlar. İlk günlerin rehavetini süratle üstlerinden atmalarını, derslerine, müfredatlarına konsantre olmalarını ve uzayan tatil ile kaybedilen zamanı bu süre içinde telafi etmelerini ben umuyorum. Kadıköy Mahalle’miz sıkça ziyaret ettiğimiz ilçemizin güzel bir mahallesi. Bir iftar yemeği için buraya geldiğimizde okulumuzun levhalarının Olcay Özcan şeklinde olacağını söylediler. Açılış ile yapmayı arzu ettiklerini söylediler. Bizde eğitim-öğretim yılının açılışı ile bir arada yapmayı konuşmuştuk ve gerçekleştirmiş olduk. Hem şehidimizin aziz hatırasının yansıtılması annesi Hatice Özcan’ın içinin rahat etmesi ve bu ülke için görevi başında şehit olanların vefasının da bir borcu karşılığı olarak görüyoruz. Bizim çocuklardan beklentimiz bir yandan eğitimlerini en güzel şekilde disiplinli bir çalışma ile yürüterek, bir yandan da iyi bir insan ve vatandaş olmak için çaba göstermeleridir. Bunun yolu sadece müfredatlar da ki dersleri görmekle geçmiyor. Öğretmenlerimiz için sadece programlardaki dersleri vermekle geçmiyor. İyi insan, vatandaş olmak temel amacımız olarak hep önümüzde bulunmalı. Eğitim-öğretim deyince işin öğretim yanı belirli bir diploma kazandırıyor. Toplum öğretilmediği zaman bunun sıkıntıları toplum olarak çekilmeye devam ediyor. Kırmızı ışıkta geçmeyen, emniyet kemeri takan, komşusunu rahatsız etmekten çekinen bu konularda dikkat gösteren insan olmayı, eğitim dediğimiz şey bunu gösteriyor. Hem eğitim hem öğretim konusunda öğretmenlerimizden çok önemli beklentilerimiz olduğunu bilmelerini istiyorum. Velilerimizin de sınıf öğretmenleri ile ilişki içerisinde olmalarını istiyoruz. Çünkü bizim eğitim ve öğretimde feda edecek hiçbir çocuğumuz yoktur. Hepsinin geleceğe çok iyi hazırlanması bizlerin ortak çabası olmalıdır. Biz yöneticiler anne babalar gibi onların hassasiyetinde düşünüyoruz. Gelişmekte olan ülkeler eğitime yatırım yapılan ülkelerdir. Öğrencilerimiz yeni eğitim yılında fikri, vicdanı hür bireyler olarak yetişsin. Artık çıtayı yükseltmemiz gerekiyor bu da eğitim ile mümkün.”

Editör: TE Bilişim