Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Alevlik- Bektaşilik ve Cemevleri” konusunu işlerken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Doğan ile okul müdürü Selahattin Özel ile birlikte Silivri Cemevi'ne gitti.

Burada Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı tarafından karşılanan öğrenciler, Alevi dedeleri Hasan Ağ ve Barış İlhan’dan bilgi aldılar.

Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, dersin ardınan öğretmenler ve cemevi yöneticileri hep birlikte cemevinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler uğurlandıktan sonra Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklama şu şekilde:

"Gelin tanış olalım 
İşi kolay kılalım 
Sevelim Sevilelim 
Dünya kimseye kalmaz…"
Yunus Emre
Bugün Cemevimiz güzel ve bir o kadar anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 
Alevlik- Bektaşilik ve Cemevleri” konusunda, cemevi dedeleri Hasan Ağ ve Barış İlhan’dan bilgiler aldılar, sorularına yanıt bulmaya çalıştılar. Bu buluşmayı sağlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Doğan ile Okul Müdürümüz Selahat Özel’e teşekkür ederiz…

Editör: TE Bilişim