Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim İş) Sendikası Silivri Şube Başkanı ve Nurullah Baldöktü İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sanlı Taşkın, supersilivri.com haber portalı imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Cem Güner'e hakaret ettiği gerekçesiyle müfettiş raporu doğrultusunda Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "kınama" cezasına çarptırıldı.

 

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ

2013 yılının Nisan ayında Silivri Hasan Özvarnalı İlkokulu 3-C öğretmeni Cem Özgen Kolay'ın öğrencisi olan 9 yaşındaki E.M.'yi döverek kulağını morattığı yolundaki iddialar Gazeteci Cem Güner tarafından hem haber yapıldı hem de köşe yazısı ile ağır bir dille eleştirildi.

Öğretmen Kolay'ın sendika üyesi olması nedeniyle Hasan Özvarnalı İlkokulu önünde toplanan Eğitim-İş Sendikası Silivri Şubesi üyesi olan bir grup öğretmen, Cem Güner'i protesto etti. Bu esnada elinde megafonla bir konuşma yapan sendikanın Silivri Şube Başkanı Sanlı Taşkın, Gazeteci Güner'i rencide edecek cümleler kullandı.

 

GÜNER ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Olaydan haberdar olan Güner, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vererek Taşkın'dan şikayetçi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar'ın talebi üzerine ilçeye gelen müfettişler konuyu araştırarak bir rapor düzenledi. Müfettiş raporunu değerlendiren Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar da Sanlı Taşkın'a "kınama" cezası vererek sonucu ilgililere resmi yazı ile bildirdi.

 

ÖĞRETMEN KOLAY DA CEZALANDIRILDI

Hasan Özvarnalı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cem Özgen Kolay da yine aynı soruşturma kapsamında "kınama" cezası ile cezalandırıldı.

 

Editör: TE Bilişim