Silivri’de kurulan İstanbul Rumeli Üniversitesi, görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılını merhaba diyen üniversite, 3 fakülte ve 1 meslek yüksekokuluyla bu yıl 700 öğrenciye eğitim verecek. Düzenlenen açılış törenine; Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Garnizon Komutanı Binbaşı Şener Kaytez, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ve mütevelli heyetinin yanı sıra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, vakıf üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


 

AYNURAL: “BUGÜN TARİHİ BİRGÜN YAŞIYORUZ”

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural: “Bizler bugün tarihi bir an yaşıyoruz, bilindiği gibi üniversitemiz geçen sene kuruluşunu tamamladı ve bugün üniversitemizi eğitim ve öğretime açmanın mutluluğunu, sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Burada şunu ifade etmek istiyorum, gerek öğrencilerimiz, gerek öğretim elemanlarımız, üyelerimiz gerek sizler, üniversitemizin tarihi sayfalarında yerinizi alacaksınız. Hepinizin bildiği gibi üniversitemiz gerçek bir vakıf üniversitesi. Dolayısıyla kar amacından daha çok eğitimi, hizmeti ön planda tutan bir üniversite. Üniversitemiz hem kaliteli olması için bütün eğitim kadromuzu kendi alanında uzman öğretim üyelerinden oluşturduk. Aynı zamanda laboratuvarlarımızı en son model cihazlarla donattık, bununla beraber hem kaliteli eğitim, hem de kaliteli öğrenci olması bakımından 100 %’e varan burslarla, burs imkânlarımızı geniş tuttuk. Bizler üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmanın, öğrencilerin memnuniyetinden geçtiğini biliyoruz. Bu bakımdan da öğrencilerimizi en iyi şekilde yetişmesi, en iyi şekilde eğitim alması için her türlü imkânları seferber ettik ve seferber etmeye devam edeceğiz. Şundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın üniversitemiz her geçen gün imkânlarını artıracak eğitim kalitesini devamlı surette yukarıya çekecektir” şeklinde konuştu. Fakülteler hakkında da bilgi veren Aynural; “Okulumuz 3 fakülte ve 1 meslek yüksekokulundan oluşuyor. İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik, Sanat ve Tasarım fakültelerinin yanı sıra Meslek Yüksekokulumuz da var. Orada da şu anda 15 programımız açıldı ve bunların 11’i sağlık alanıyla ilgili. Lisans bölümlerinde ise temkinliyiz. Açılan Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleriyle yüzde 100 burslu olarak eğitim hayatına başladık” dedi.




BEKÂRLAR: “ÜLKEMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Açılışta son olarak konuşan Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, “Sevgili öğrenciler, 2016- 2017 akademik yılında, üniversite hayatına Rumeli Üniversitesi’nin ilk öğrencileri olarak adım attınız. Silivrimizin uzun yıllardır süren üniversite hayali geçtiğimiz yıl Rumeli Üniversitesi’nin kuruluşu ile gerçeğe dönüşmüş, bugün ilk öğrencilerinin eğitime başlamalarıyla hayat bulmuştur. Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısının hızla artarak bilim, eğitim hayatına katkılar sağlayacağına inandığımız üniversitemizin, ilçemize, ülkemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.  İlçemizin sosyal, ekonomik ve entelektüel hayatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde katkısı olan başta hükümetimize, Balcı Vakfı yöneticilerine, üniversitemiz yöneticileri ve çalışanlarına şükran ve tebriklerimi sunuyorum” dedi.            
 

IŞIKLAR: “BİLİMLE, DÜNYANIN AYDINLIK YÜZÜYLE BULUŞMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün bir kentin belediye başkanı için çok önemli bir gün gerçekten. Bir üniversitenin kurulması, ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde beklide tarihin gün gün yazıldığı günlerde akılla bilimle dünyanın aydınlık yüzüyle buluşmasında başka bir yolu olmadığını bilmemiz gerekir. Tabi bunun içine sızmış ve içini başkalaştırmaya, dönüştürmeye, başka mihraklara iplerini vermeye çalışanlar da olabilir. Bunun da bilincine varmak açık saydam çağdaş modern ve dünyanın kabul gördüğü değerlere göre eğitimden geçiyor. Bizim farklı bir yanımızda var. Biz bu coğrafyaya binlerce yıl öncesinde çeşitli medeniyetlerle karşılaşarak onlarla etkileşimlerde bulunarak kendi kültürümüzü damıtmışız, demlendirmiş, biriktirmişiz ve bunu 3 kıtaya yaymış bir toplumuz. Biz bu coğrafyanın üzerinde, dünyanın aydınlık yanını, insani yanını ve en önemlisi lüks dedikleri bilimin, aklın doğudan doğduğunu, birçok bilimlere kaynaklık edecek insani değerleri geliştiren bir medeniyetin ışığını yaşatmışız. Biz bu toprakların kiracısı değiliz, biz bu toprakların binlerce yıldır sahibiyiz! Burada ayakta durmanın, demokratik değerlerin ve genç cumhuriyetin değerlerini yaşatmanın yolu; açık, saydam, çağdaş, birbirilerine hoşgörü içerisinde bakabilen, birbirini seven, kusurlarımızı değil de kusurlarımız örtebilmenin yolunu bulmaktan, daha çok üreterek, refahı paylaşmaktan geçiyor.
 

“ALLAH YERİNİZİ DAR ETSİN”

Üniversitemizin tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Osmanlı’da bir söz vardı yeni açılan yerler için kullanılan ‘Allah yerinizi dar etsin’ diye, bu mevcut yeriniz yapacağınız işlere dar gelsin ki büyütün, büyüyün anlamına gelirdi. Ben de Allah yerinizi dar etsin diyerek tekrar Üniversitemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


 
 
İLK DERS SAHİLDE İŞLENDİ

Üniversitede yapılan törenin ardından ilk ders, Silivri sahilimde halka açık olarak gerçekleştirildi. Halk Sağlığı olan ilk ders, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürü Halk Sağlığı Uzmanı Doç.Dr. Oğuz Özyaral tarafından verildi.





 
Editör: TE Bilişim