Liseler Arası Münazara Yarışması Silivri Finali, Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Atatürk Anadolu Lisesi'ni Ayşe Demir, Fahrettin Mustafa Işık ve Yağmur Afacan’ın temsil ettiği, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına da Miray Solak, Edanur Balcı ve Hasan Filiz’in katıldığı; “Silivri’ye göçün etkileri olumlu mu, olumsuz mu” konulu tartışmada öğrenciler birbirinden ilginç örneklerle tezlerini ispatlamaya çalıştı.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, ilçe milli eğitim şube müdürleri Erdal Aslan ve Osman Kesici, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Vural, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif Koryürek, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah Erdoğan ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı final oldukça çekişmeli geçti.

"YAZLARI SICAK VE TER KOKULU"

Öğrencilerden Miray Solak konuşması sırasında verdiği ilginç örneklerle göz doldurdu. Solak'ın, Silivri’yi tarif ederken; “kışları soğuk ve yağmurlu, yazları sıcak ve ter kokulu” şeklinde cümle kullanması dikkat çekti.

Yine Yağmur Afacan adlı öğrencinin de konuşması sırasında “Silivri’de yaşamak güzeldir” yazılı bir dövizin son harfini kapatarak “Silivri’de yaşamak güzeldi” şeklinde seyircileri göstermesi de gençlerin ilçenin yönetiminden memnun olmadığının mesajı olarak dikkat çeken konular arasında yer aldı.

Münazara sonunda jüri tarafından verilen puanların toplanması sonucunda Ayşe Demir, Fahrettin Mustafa Işık ve Yağmur Afacan’dan oluşan Atatürk Anadolu Lisesi ekibi Silivri birincisi olarak ilan edilerek İstanbul’da Silivri’yi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmadan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Başkan yardımcısı Bora Balcıoğlu ve belediye meclis üyeleri tarafından öğrencilere başarı belgeleri ile çeşitli armağanlar verildi.

Editör: TE Bilişim