Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar basın toplantısı düzenledi.

16 Haziran ve 23 Haziran 2013 tarihlerinde bütün Türkiye'nin haricinde  Silivri sınırları içerisinde bulunan 5 ayrı okulda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavı yapılacağını belirten Kayapınar,  “Öncelikle üniversite sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu sınavın önemi, herkesin malumu. Silivri Endüstri Meslek Lisesi, Silivri Lisesi, Selimpaşa İmam Hatip Lisesi, Şerife Baldöktü Kız Meslek Lisesi ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde  saat 10.00 ila 13.00 arasında, bilhassa sınavların yapılacağı okul çevrelerinde, öğrencilerimizin başarılı bir sınav geçirebilmeleri için sessizliğe ihtiyacı var. 2 bin civarında öğrencimiz Silivri sınırları içerisinde sınava girecek. Çocuklarımızın geleceğinin belirleneceği bu sınav sırasında, Silivrili hemşerilerimizin ilçede sessiz ve huzurlu bir sınav ortamı oluşturacağına inanıyorum” dedi.

 

Silivri Lisesi, Anadolu Lisesi Oluyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri Lisesi'nin, 2013-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi olarak hizmet vereceğini de söyledi.

Düz liselerin bakanlık kararıyla biçim değiştirdiğini hatırlatan Kayapınar, Silivri Lisesi’yle ilgili olarak önlerinde bulunan seçenekler arasında Anadolu Lisesi’ni tercih ettiklerini kaydetti.

Halen Silivri Ortaokulu'yla beraber aynı binada eğitime devam eden Silivri Lisesi için yer değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan İkram Kayapınar, henüz belirlenmiş bir yer olmadığının altını çizerek en doğru karar için çalışmaların devam ettiğini belirtti.



 

Editör: TE Bilişim