Silivri’de bu yıl 2.si gerçekleştirilen Silivri Belediyesi’nin, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Yılsonu Etkinlikleri ve Mezuniyet Şöleni gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. 14 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek etkinliğin açılışına; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, oda başkanları, Silivrili muhtarlar, eğitimciler ve birçok veli katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

KAYAPINAR; "EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ VE ZOR BİR İŞ”

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi; "Bugün burada 2012-2013 eğitim öğretim yılının kapanışında bir araya geldik. Bu organizasyonda en uzak mahallemizden, en yakın mahallemize kadar tüm okullarımız burada stant açtı ve sizlerle bir araya geldiler. Eğitim çok önemli ve zor bir iş. İçinde bulunduğumuz dünyada sürekli sorunlar var. Sorun ne olursa ve hangi büyüklükte olursa olsun eğitimle çözülebilir, hiçbir sorun çözümsüz değildir. Değerli dostlar bu organizasyon için Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve değerli çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. İlçemizdeki tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ile uyum içindeyiz. Her zaman birlikte hareket ediyoruz. Bunun ilçemize büyük kazancı var. Birliğimiz, beraberliğimiz bozulmasın. Bu vatan içinde yaşamaktan mutluluk duyan, cumhuriyetin kazanımlarını özümsemek konusunda Allah bahtımızı açsın.”

 

IŞIKLAR; "İNANIN ÇOCUKLAR GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Yılsonu Etkinlikleri ve Mezuniyet Şöleni etkinliklerinin çocukların birbiriyle kaynaşması adına çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Bu yıl 2.sini gerçekleştirdik. Mola verip, moral bulacağımız tatil dönemine giriyoruz. Geçen yıl sevgili müdürümüzün de önerisiyle ilçe büyüklüğümüzü de göz önüne alarak bu etkinliğimizi düzenledik. Dostluğun, kardeşliğin ve huzurun pekiştiği, hemşeri bilincinin yükseldiği bu etkinliğimizde, çocuklarımızın gurur duyacağımız işleri yaptıklarına tanık olduk. Bu güzelliklerin hepsi Silivri’de yaşanıyor. Yıl boyunca alınan eğitimin dışa yansıyan çok güzel örneklerini gördük. 15 gün çocuklarımız için bu sahil kapanmaz da kimin için kapanır? Onlara güzel bir gelecek yolu açmayı görev biliyoruz. Ailelerimiz de bize güç veriyorlar. Macun tüpten çıktı ve artık geri girmesi mümkün değil. Bunu sizlerin öngörülerinize dayanarak söylüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, tüm çalışanları, Kaymakamımız ve tüm öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizle birbirini görmesi mümkün olmayan, kilometrelerce uzakta farklı köy ve mahallelerde okuyan çocuklarımızı bir araya getirerek büyük bir aile oluşturuyoruz. Canımızı yakan, içimizi acıtan şeyler olabilir ama bunları çocuklarımıza yansıtmayacağız. Yarınlara umutla bakabilmek adına, dünle kavga etmeyeceğiz. Tüm olumsuzluklara rağmen; inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz, güneşli günler..” dedi.

 

KESER; "EĞİTİMLER ETKİNLİKLERLE DESTEKLENMELİ”

Silivri Kaymakamı Salih Keser ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "İlçemizde 2. defa kutladığımız okullarımızın festivaline hoş geldiniz. Eğitimin en önemli yeri okullarımız. Eğitimleri de bu etkinliklerle desteklememiz gerekiyor. Çocuklarımızın birbiriyle temasının sağlanması, yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerinin kazanılması açısından çok önemli. Eğer öğrencilerimizden biri başarabiliyorsa hepsi başarabilir. Yeter ki şartlar sağlansın. Bu sene eğitim öğretim bitmiş oluyor ama önümüzde çocuklarımızı rahatlıkla götürebileceğimiz Yaz Spor Okullarımız var. Kişisel gelişimlerine katkı sağlayan, yaz aylarının dolu dolu geçmesini sağlayacak Yaz Spor Okullarımızı da burada hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle mezun olan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze bu etkinliğin gerçekleşmesindeki katkıları için teşekkür ediyorum.”

 

ÖĞRENCİLER ÇALIŞMALARI HEYECANLA ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kaymakam Salih Keser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ile birlikte okulların açtığı stantları tek tek gezerek öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları inceledi. Öğrencilerin, ilçe protokolüne el emeği ürünlerini heyecanla anlattığı stantlarda, resim, el işi, takı, bilim teknik projesi gibi birçok ürün sergilendi.

 

SİLİVRİ BELEDİYESİ YILSONU ETKİNLİKLERİ

VE MEZUNİYET ŞÖLENİ PROGRAMI

 

12 HAZİRAN ÇARŞAMBA / 2.GÜN

10.00- 12.30 Okul gösterileri (ilk ve orta dereceli okulların katılımı ile)

12.30- 13.30 Öğle arası

13.30- 17.30 Okul gösterileri (ilk ve orta dereceli okulların katılımı ile)

13 HAZİRAN PERŞEMBE / 3.GÜN

18.00- 23.00 Okul gösterileri (liselerin katılımı ile)

14 HAZİRAN CUMA / 4.GÜN

19.00 Kapanış Töreni- Protokol konuşmaları

19.30 Okul birincilerine, kütüğe isim etiketi çakma merasimi / Okul birincilerine hediyelerin sunulması

20.00 Kep Atma Töreni

20.30 Grup 84 Konseri

 

ŞENLİKTEN FOTOĞRAFLAR:



Editör: TE Bilişim