Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı ve Eğitim Sorumlusu Turan Şahin üniversite yeri için incelemelerde bulunmak üzere geldiği Selimpaşa’ya tam not verdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte rektörlük binası, misafirhane, derslik ve sosyal tesis olarak kullanılabilecek yapıları dolaşan Şahin, özellikle tarihi dokudan çok etkilendiğini ifade ederek, “Kulübümüzün tarihi kimliği ile örtüşen, Fenerbahçe Üniversitesi’nin temellerini atmak için mükemmel bir yer” dedi. Fenerbahçe Şubeleri Trakya Bölge Yöneticisi Miraç Çam, Fenerbahçe Silivri Platformu Kurucuları Süleyman Gençoğlu, Sinan Özkan ve Okan Kocabaş da Şahin ve Işıklar’a eşlik eden isimler oldu.

ŞAHİN: SELİMPAŞA BAŞLANGIÇ İÇİN MÜKEMMEL BİR YER

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı ve Eğitim Sorumlusu Turan Şen, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kendilerine üniversite binası olarak kullanılmak üzere tahsis etmek istediği yapıları dolaşırken yaptığı açıklama ve değerlendirmelerinde Selimpaşa’ya övgü dolu sözler sarf etti. Özellikle tarihi dokudan çok etkilendiğini ifade eden Şahin, Fenerbahçe’nin tarihi kimliğine uygunluk açısından Selimpaşa’nın mükemmel bir başlangıç yeri olduğunun altını çizdi.

“BAŞKAN ‘TEKNOPARK’ DEDİ İŞ BİTTİ”

İncelemelerde bulunulan yapıların yanı sıra Selimpaşa’daki yaklaşık 115 dönümlük ve Kavaklı’daki 135 dönümlük arazileri de Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsis edebileceklerini ifade eden Başkan Işıklar’ın özellikle Teknopark konusundaki açıklamalarını büyük bir heyecanla karşılayan Şahin, “Sayın Başkanımız ‘Teknopark’ dedi iş bitti. Bu çok önemli bir avantaj. Teknoparklar gittikleri yeri ihya edebilecek büyük potansiyele sahip oluşumlar. Bu da bizim başlangıcı Selimpaşa’da yapmamız açısından artı bir değer. Üniversitemizin başlangıcını burada kısmet olur da yaparsak, çeşitli bölgelerde de burası merkez olmak kaydıyla fakültelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

IŞIKLAR, FENERBAHÇE’YE KONUK OLACAK

Selimapaşa’nın fotoğraflardakinden çok daha heyecan verici bir yapıya sahip olduğunu da söyleyen Şahin, yakın zamanda profesör ve eğitim uzmanlarından oluşan bir heyetle de yeniden incelemelerde bulunarak nihai kararı vereceklerini ifade etti. Selimpaşa’da bir başlangıç yapmanın doğru bir karar olacağı yönündeki olumlu düşüncelerini de açıkça dile getiren Şahin, Başkan Işıklar’ı Fenerbahçe Eğitim Kurumları’na davet etti.

KONGREDE DELEGELERE SESLENECEK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın üyelik dosyasını alan Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şahin, kendisini delege olarak görmek istediklerini de ifade etti. Kongrede bir konuşma yapması yönünde de teklifte bulunarak, ”Bu konuyu orada sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. Bu delegelerimiz için de çok güzel olacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim