Parti kurma hazırlıkları devam eden Muharrem İnce’nin 1 Mart 2021 günü CHP’den istifa edeceği konuşuluyor.

İnce ile birlikte sayıları üçü geçmeyecek olan CHP’li birkaç milletvekilinin de partilerinden ayrılacağı siyasi kulislerde konuşulan konular arasında.

Tabi işin bizi ilgilendiren boyutu Silivri’den kimlerin CHP’den koparak resmen İnce ile birlikte hareket edeceği…

İnce’nin “dünürü” olan eski belediye başkanı Özcan Işıklar’ın zaten en başından beri kendisi ile hareket ettiği, hatta “biriktirmiş” olduğu paralardan bu harekete destek olduğu, Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine ise “hayır yapmıyorum, etmiyorum, destek olmuyorum, inanmayın, zaten benim aram kendisi ile bozuk, bir süredir görüşmüyoruz...” dediğini tahmin edebilmek hiç de zor değil…

Işıklar bir süre ikili oynayacak ve her tarafı idare etmeye çalışacaktır...

Peki Silivri CHP’den istifa ederek İnce’nin kuracağı partiye kimler katılacak?..

İlk akla gelen isim Doruk Bulut olmakla birlikte; Bulut’ın bir süredir siyasetten ziyade işiyle gücüyle uğraştığını gözlemliyoruz.

Bazı çevreler “Berker Esen” ismini ortaya atıyorsa da Esen; partisinde çok genç yaşta ikbal yakalayabilen bir isim. Benim aklım ve mantığım Esen’in CHP’den ayrılarak macera peşinde koşacağını kabul edemiyor.

Uzun lafın kısası; Muharrem İnce’nin kuracağı parti “Silivri açısından” dağ fare doğurdu deyimi ile tanımlanabilecek bir siyasi tablo çıkartacak gibi görünüyor…