Özcan Işıklar zamanında Silivri Belediye personeli ikiye ayrılırdı.

1- Efendi gibi ekmek parası için çalışanlar

2- Ayrıcalıklı ve şımartılmış personel

Belediyenin bütün yükünü efendi gibi ekmek parası için çalışanlar çekerken; ayrıcalıklı ve şımartılmış personel bir eli yağda bir eli balda işe mi geliyor eğlenceye mi geliyor ayırımı yapılmadan malını mülkünü arttırmaya devam ederdi.

Peki bu ayrıcalıklı ve şımartılmış personele hangi haklar sağlanırdı?

1- Bu insanlara, diğer belediye personeli karşısında adeta “üstün ırk” muamelesi yapılırdı.

2- Maaşlarının dışında yüksek miktarda ek gelir sahibi olurlardı (bu ek gelirin nasıl sağlandığını okuyucularımın hayal gücüne bırakıyorum)

3- Yılda en az bir kez Işıklar tarafından uçağa doldurularak yurt dışı gezilerine götürülürlerdi

4- Yılda iki kez yine Işıklar tarafından otobüse doldurularak “Yıllık Gözden Geçirme Toplantısı” adı atında beş yıldızlı otellerde konaklatılırlardı. Tabi ki masraflar belediye bütçesinden karşılanırdı.

5- Efendi gibi ekmek parası için çalışan personel ile ayrıcalıklı ve şımartılmış personel arasında herhangi bir iş çatışması yaşandığında; haklı veya haksız olma durumuna bakılmaksızın Ayrıcalıklı ve Şımartılmış Personelin tarafı tutulurdu.

Yine 2009 ila 2019 yılları arasında CHP Silivri İlçe Örgütü’nde emek veren ve ter döken partililer de ikiye ayrılırdı.

1- Atatürk için, Cumhuriyet için ve CHP için çalıştığını zannedenler

2- Belediye ile ticaret yaparak para kazanan ve Işıklar’ın Ayrıcalıklı ve Şımartılmış Personeli ile aynı hayatı yaşama imkanı sunulan partililer…

İşte ben hem belediyedeki hem de CHP içerisindeki bu ayrıcalıklı ve şımartılmış isimlere “Özcan Işıklar Menfaat A.Ş.” adını veriyorum…

Atatürk, Cumhuriyet ve CHP için çalışıp emek veren partililer ise; Özcan Işıklar Menfaat A.Ş. mensuplarının adeta kulu, kölesi ve marabası gibi kullanıldı.

CHP'ye gönül veren gerçek partililerin etinden sütünden faydalanıldı…

Atatürk için, Cumhuriyet için, CHP için çalıştıklarını zanneden partililer öyle bir oyuna getirilirdi ki; vermiş oldukları bütün emek; Özcan Işıklar Menfaat A.Ş. mensuplarının mal mülk edinmesine ve kalkınmasına destek olmaya yaradı…

İşte Özcan Işıklar Menfaat A.Ş. adını verdiğim bu ayrıcalıklı personel; Işıklar’ın seçim kaybetmesi ile birlikte kapağı İzmir’e ve İBB’ye attı. Silivri’deki keyiflerinin bir benzerini yaşamaya devam ediyorlar.

Ve halen İSKİ’de emek vererek efendi gibi çalışan birkaç partili gencin dışında bu Ayrıcalıklı ve Şımartılmış isimler CHP’nin kaymağını yemeyi sürdürüyor…