CHP’de neler oluyor?

Özcan Işıklar’ın adaylık durumu nedir?

Kim aday olacak?

Silivri’de herkes bu soruların cevaplarını merak ediyor.

Şimdi size son iki gündür yaşanan olayların ne anlama geldiğini anlatmak istiyorum.

İlk önce CHP’de parti içi bürokrasi açısından adaylaşma sürecinin nasıl işlediğini anlatalım.

Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinin belediye başkan aday adaylarının dosyaları partide kurulan komisyonlar tarafından incelemeye alınıyor.

Anketler yapılıyor ve kişiler üzerinden ayrıntılı araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Daha sonra mevcut aday adayları arasında aday yapılması düşünülen kişi belirlenerek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından  genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşan Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) sunuluyor.

MYK’da bir kez daha görüşülerek adaylığına olur verilen isimler aday olarak kabul edilmesi talebi ile Parti Meclisi’ne (PM) sunuluyor. Ve PM’de yapılan oylama sonucunda çoğunluğun evet oyu verdiği isim de aday olarak ilan ediliyor.

CHP'nin genel yönetim kuruluna Parti Meclisi adı veriliyor. Sağ partilerde bu kurula Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) deniyor.

Silivri CHP’de belediye başkan aday adayı olan altı kişinin dosyaları üzerinden yapılan değerlendirmelerden sonra Özcan Işıklar’ın dosyası genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Merkez Yürütme Kurulu’na sunuldu.

Son yıllarda Işıklar’a sıcak bakmadığı bilinen Kılıçdaroğlu’nun böyle bir tasarrufta bulunmasına önceleri çok şaşırdım. Ancak biraz düşününce CHP içerisinde büyük ağırlığı bulunan dünür Muharrem İnce’nin ısrarları sonucunda Kılıçdaroğlu’nun da İnce’yi tamamen karşısına almamak için böyle davrandığı sonucuna vardım.

Özcan Işıklar’ın adı MYK’da gündeme geldiğinde bazı genel başkan yardımcıları kumar ve yolsuzluk iddialarını hatırlatarak kendisine şiddetle karşı çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun yoğun ısrarları sonucunda adaylık talebiyle PM’ye sevkine karar verildi.

Aynı gün akşam saatlerinde başlayan PM toplantısında yine sıra Silivri’ye geldiğinde Özcan Işıklar’ın ismi üzerinde büyük bir tepki gösterildi.

Ve yapılan oylamada Işıklar’ın adaylık talebi 25 evet oyuna karşı 34 hayır oyuyla kabul edilmedi.

Peki bundan sonra ne olacak?

CHP Parti Meclisi, 04 Şubat 2019 Pazartesi günü Silivri’nin de dahil olduğu bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlemek üzere yeniden toplanacak.

Dünür Muharrem İnce’nin yoğun baskılarının olduğunu duyuyoruz.

Bir ihtimal Işıklar’ın adı yeniden gündeme getirilmek istenebilir.

Ancak böyle bir durumda PM tarafından bir kez daha ret kararı verilmesi kaçınılmaz gibi gözüküyor. 

Yine bu saatten sonra bu şekildeki bir dayatmanın Silivri'de de büyük bir tepkiyle karşılanacağı çok açıktır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri Belediye Başkanlığı için Selami Değirmenci veya Bora Balcıoğlu’nu PM’de oylatmasını bekliyoruz.

Düşük bir ihtimal olmakla birlikte Mümin Koçoğlu’nun adı da gündeme gelebilir.

CHP, 31 Mart seçimine ya Selami Değirmenci yada Bora Balcıoğlu adıyla girecektir.

Hepimize hayırlı olsun…