Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Zabıta Teşkilatı’nın 194’üncü kuruluş yıl dönümü ve 01-07 Eylül “Zabıta Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınlayarak zabıta personelinin gününü kutladı.

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne kadar çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Belediye ve vatandaş ilişkilerinde köprü vazifesi üstlenerek büyük bir özveri ve gayretle görevini ifa eden Zabıta Teşkilatı’mız ilk olarak Osmanlı döneminde 1826 yılında ‘İhtisap Nezareti’ ismi ile kurulmuştur. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1936 yılında çıkardığı kanunla Zabıta Yönetmeliği oluşturulmuş ve 1956 yılından itibaren belediyelerde müdürlük haline dönüşen Zabıta Teşkilatı, kuruluşundan bugüne kadar çok önemli vazifeler üstlenmiştir. Planlı, düzenli, güvenli ve huzurlu bir şehir için gece gündüz demeden birçok zorluğa göğüs gererek çalışan zabıtalarımız, belediye ile esnaf ve vatandaş arasında köprü olmuştur. Varlıkları ile şehircilik ve sosyal yaşam düzenine katkı sağlayan bu teşkilat belediyelerimizin olmazsa olamazı olmuştur. ‘Marka Kent Mutlu Silivri’ hedefiyle çıktığımız bu yolculukta en ön safta yer alarak çalışmaları ile bizlere güç veren zabıta personelimiz başta olmak üzere, tüm Zabıta Teşkilatının gününü kutluyor, kazasız belasız görevler, ahirete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, emekli personellerimize sağlık ve afiyet diliyorum.”

Editör: TE Bilişim