Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Gönül Sofraları iftar programı Seymen Mahallesi ile devam etti. Ramazan’ın 21.gününde Seymen’de eski okul bahçesinde kurulan sofralara mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Seymen Mahalle Muhtarı Bahattin Gençağa ve vatandaşlar katıldı. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açılırken, sofra duasından sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ramazan’ın önemine dikkat çekti ve yardımlaşma hatırlatması yaptı. Verilen iftar yemeklerinin belediye bütçesinden karşılanmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, hayırseverlere teşekkür etti. 

   

   
 

Belediye Başkanı Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan ayı boyunca Silivri Belediyesi olarak her akşam bir mahallemizde bir Gönül Sofrası kuruyoruz. Bu akşam da Seymen’deyiz, sizlerle beraberiz. Bir ekmeği, bir suyu sizlerle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Kurduğumuz gönül sofralarının her birinin, hayır hasenat işleyen hayırsever insanlar sayesinde olduğunu bilmenizi istiyorum. Belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapmıyoruz, biz sadece vesile oluyoruz. Allah hayır yapan herkesten razı olsun. Gittiğim her mahallemizde İnfak’ı anlatıyorum. İnfak; kişisel servetlerimizden düşküne, garibe, yetime yani ihtiyaç sahibine yardım etmek anlamına geliyor. İşte bu sofralarda bir araya geliyorsak paylaşmayı, ekmeği bölüşmeyi, hayır hasenat işlemeyi, açıkta olanı gidip bulup yardım etmeyi de Ramazan-ı Şerif bize hatırlatıyor.” 

“BU KARDEŞİNİZ O YÜKE ORTAK OLMAYA GELDİ”
Kadınların sorunlarını iyi bildiklerini anlatan Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: 
“Sizden oy istemeye geldiğimizde ‘marka kent’ hayalimizi paylaştık. Özellikle hanımefendilerin yüküne ortak olacağımı söyledim. Şimdi onları hayata geçirme sırası bende. Allah hepinizden razı olsun. Uzattığım o eli sımsıkı tuttunuz, beni belediye başkanı yaptınız. 5 yıl boyunca sizlerle beraber olacağım. Genciyle, yaşlısıyla, hanımefendiler ile sık sık bir araya geleceğiz. Çünkü hanımefendilerin elini tuttuğunuzda hayatın ta kendisini yakalıyorsunuz. Kundaktaki bebeğin elini tutuyorsunuz, okul çağındaki çocuğun elini, iş arayan gencin elini tutuyorsunuz. Evde bir engelli varsa, evde yatan bir hasta varsa onun da elini tutuyorsunuz. Çünkü bu hayatın yükünün büyük çoğunluğu siz hanımefendilerin omuzunda. Bu kardeşiniz de o yüke ortak olmaya geldi hiç meraklanmayın.” 

“YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KURACAĞIZ”
‘Marka Kent Silivri’ hedefinin bir ayağını tarım ve hayvancılık oluşturduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Yöresel Ürünler Pazarı ile üreticiyle tüketicinin buluşacağını söyledi. Başkan Yılmaz, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara destek vereceklerini ifade ederek, “Tarımla iştigal eden, hayvancılıkla iştigal eden, çiçekçilikle ve seracılıkla iştigal eden Seymen’deki vatandaşlarımızın desteklenmesi hususunda ne gerekiyorsa yapacağız. Üreticiyle tüketicinin buluşacağı pazarlar kuracağız. Çiçeğinizi, sütünüzü, peynirinizi, yoğurdunuzu, domatesinizi, biberinizi aracı olmadan tüketiciyle buluşturan yöresel köy pazarlarını Silivri’de kuracağız. ‘Marka Kent Silivri’ dedik ya, işte bu marka olabilme özelliklerimizin bir tanesi de tarım ve hayvancılık yönümüz oluşturacak. Biz tarımdan ve hayvancılıktan vazgeçemeyiz. Bu topraklar İstanbul’un Trakya’nın en verimli toprakları. Dolayısıyla kooperatifçiliğe ve kolektif üretim anlayışına önem vereceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu. 


Silivri Belediye Başkanı Volkan  Yılmaz, hayırlı Ramazanlar dileklerini ileterek konuşmasını tamamladı. İftar programının ardından köy kahvehanelerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, hemşehrileriyle sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldı. 

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 8 günlük programı:


26 Mayıs Pazar Cezaevi/ Lojmanlar
27 Mayıs Pazartesi Çeltik Mahallesi- Yolçatı Mahallesi/ Çeltik Okul Bahçesi-Yolçatı Meydan
28 Mayıs Salı Akören Mahallesi/ Pomak Mahallesi- Pazar Yeri / Gacal Mahallesi Okul Bahçesi
29 Mayıs Çarşamba Beyciler Mahallesi - Çayırdere Mahallesi / Beyciler Camii Önü- Çayırdere Okul Bahçesi
30 Mayıs Perşembe Fener Mahallesi/ Okul Önü
31 Mayıs Cuma Alipaşa Mahallesi- K.Kılıçlı Mahallesi/ Muhtarlık Binaları Önü
01 Haziran Cumartesi Sayalar Mahallesi/ Meydan
02 Haziran Pazar Danamandıra Mahalesi/ Kapalı Pazar Alanı

Editör: TE Bilişim