Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye meclisinde 2020 Yılı Faaliyet Raporu oylanmadan önce yaptığı konuşmada çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Pandemi şartları dolayısıyla sözlerini kısa tutan Yılmaz, konuşması şu şekilde:

Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım,

Silivrili hemşehrilerimize hizmete başladığımız 8 Nisan 2019 tarihinden bugüne 2 yılı geride bırakmış bulunmaktayız.

Bugün ikinci hizmet yılına ait faaliyet raporumuzun görüşülmesi öncesinde kısa bir sunum için huzurlarınızdayım.

Tabiri caiz ise 7 gün 24 saat esasında çalışarak Silivri'mizin ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını çözme gayretlerimizin özeti olarak sizlerle paylaştığımız faaliyet raporunda yer alan bilgileri, tekraren uzun uzadıya paylaşarak kıymetli zamanlarınızı almak istemiyorum.

KİMSELER İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN ÇALIŞTIK

2020 yılındaki hizmetlerimiz; “Bütüncül Yaklaşım ve Birlikte Yönetim” temeline dayalı olan “ÜRETKEN BELEDİYECİLİK” anlayışında şekillenmiştir.

“Hizmetlerimiz Kimseler İçin Değil Herkes İçindir” temel kabulümüz ile yerel hizmetlerimiz; zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde Silivri'mizin her köşesinde hemşehrilerimize sunulmuştur.

Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi, İstanbul’da bir ilk olarak kendi araçlarımız ve kendi öz kaynaklarımızla yapmaya başladığımız çöp toplama işinin belediyemize maliyetinin, yıllık 18 milyon liralardan 4 Milyon liraların da altına indirilmiş olmasıdır. Bu uygulamamızla 5 yılda yaklaşık 70 Milyon lira çöpe gitmeyecek, hizmet olarak dönecektir.

TOPLUMSAL ÇIKARLARI GÖZETTİK

Park-bahçe, cadde-sokak iyileştirme çalışmalarımızda “Çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten” anlayışımız, her zaman öncelik ediğimiz ilkeler olmuştur.

Kale Park’ın tekrar canlanması, Kısa Köprü’nün hizmete açılması, bugün yarın açılışı yapılacak 32 Gözlü Mimar Sinan Köprüsü ve benzerleri ile ilgili çalışma ve gayretlerimiz, “Tarihi ve kültürel mirasın korunmasına” verdiğimiz önemin de işaretleridir.

İSTANBUL’DA İLKLERİ YAPTIK

İstanbul için yine bir ilk olan Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinin kurulması, tamamlanmış olan “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi” ile bütüncül bir plan çalışmalarımız, her türlü afete hazırlıklı, fiziki ve sosyal altyapının oluşturulduğu bir Silivri hedefine ulaşmamızın kilometre taşlarıdır.

SİLİVRİ BELEDİYESİ’NE OLAN GÜVEN DUYGUSU ARTMIŞTIR

Güven, kişilerin birbirlerine karşı olduğu kadar, kurumlara karşı da duyulan bir duygu olduğu takdirde anlamlıdır.

Şükürler olsun ki, faaliyetlerimizin hak ve halkın rızasına dayalı yapıldığına şahit olan hemşehrilerimiz sayesinde, Silivri Belediyesine olan güven duygusu artmıştır.

Bunun en güzel örnekleri, hayırseverlerin bağışlarındaki artışlar ile Silivri'mize kazandırdıkları sağlık ocakları, kreşler, aş evleri vb. tesislerdir.

Hayırseverlerimizin, sponsorlarımızın güvenlerine ve takdirlerine layık olmaya çalışırken, bu vesile ile hepsine teşekkürlerimizi bir kez daha sunmak istiyorum.

DOĞAYA VE ÇEVREYE SAYGILI DAVRANDIK

İlçemizin değişik yerlerinde yapımı devam eden spor tesisleri ile parklarda kazandırdığımız spor alanları, sosyal donatılar ve bir yılda ekilen yaklaşık 5 bin ağaç, “Yeşile, doğaya ve spora verdiğimiz önemin” de göstergesidir.

BÜTÇEYİ DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE KULLANDIK

2020 yılı faaliyetlerimizi gerçekleştirirken, 2019 yılında olduğu gibi hiç borçlanmadık, kredi kullanmadık ve faiz ödemedik. Bütçe disiplini, tasarruf, kaynakların doğru kullanımı ve yeni kaynakların yaratılması neticesinde yine bir ilke imza atarak % 11.28 bütçe fazlası verdik.

EMEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Değerli Meclis üyesi Arkadaşlarım,

Konuşmamın başında da belirttiğim gibi sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum.

Faaliyet raporu üzerindeki görüş ve düşünceleriniz ile eleştirilerinizin, önümüzdeki süreçte bizler için faydalı olacağını bilmenizi isterim.

Geride bıraktığımız bir yıldaki çalışmalarımıza katkı sağlayan AK Parti, CHP ve MHP gruplarının siz değerleri meclis üyesi arkadaşlarımıza, pandemi şartlarının ağırlığına rağmen fedakarca emek ve gayret gösteren mesai arkadaşlarıma, belediyemize desteklerini esirgemeyen Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, faaliyetlerimizi kamuoyu ile paylaşmamıza katkı sağlayan basın mensuplarımıza ve

hizmetlerimizi sunarken sabır ve anlayışla takdirlerini her daim ifade eden Silivrili hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Son olarak, 2021 yılında Silivri’nin hizmetinde “Hepimiz Biriz”e
yolculuğumuz, emin adımlarla devam edecektir diyor, Yüce Heyetinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Sağ olun var olun,
Cenab-ı Allah’a emanet olun.

Editör: TE Bilişim