Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP ve AK Partili İstanbul Büyükşehir belediye meclis üyeleri ve her iki partinin Silivri Belediye Meclisi grup sözcüleriyle birlikte Seymen Mahallesi’nde bulunan İSTAÇ Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni ziyaret etti.

CHP’li İBB meclis üyeleri ve Silivri Belediyesi Grup Sözcüsü de Yılmaz tarafından davet edilmelerine rağmen ziyarete katılmadı.

YILMAZ VE BERAERİNDEKİLERE BRİFİNG VERİLDİ

Tesis girişinde yetkililer tarafından karşılanan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve beraberindekiler; İSTAÇ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Demirhan ve teknik ekip tarafından kendilerine verilen brifing sırasında özellikle çöp sızıntı suyu arıtma tesisi yapımı ile ilgili sürecin üzerinde durdu.

Konuyla ilgili olarak Seymen Mahallesi ve çevresinde çiftçilik yapan vatandaşların şikayeti üzerine Çevre bakanlığı tarafından inceleme başlatılmış ve Seymen Katı Atık Tesisinden Kula Deresi'ne çöp sızıntı sularının akıtıldığı tespit edilmişti.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ KATILMADI

CHP’li İBB meclis üyeleri Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu ile Silivri Belediyesi Grup Başlanvekili Süheyl Kırkıcı’nın katılmadığı ziyarette MHP’li İBB Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz ve Silivri Belediyesi MHP Grup Söszücü Sultan Aşkın ile AK Partili İBB meclis üyeleri Filiz Güler, Sami Barlas ve Celalettin Yazıcı hazır katıldı.

YILMAZ: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada; “MHP ve AK Parti İBB meclis üyelerimizle birlikte Seymen Mahallemizdeki İBB İSTAÇ Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni ziyaret ederek İSTAÇ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Demirhan ve teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çevre ve doğanın korunması için İBB Meclisinde destek verdiğimiz ilave yatırımlarla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Özellikle çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin yapımı büyük önem taşıyor. Bu suların tarım topraklarına, yeraltı kaynaklarına ve denizlerimize verebileceği zararları düşünerek kaygılarımızı dile getirdik. Silivri'mize hizmet için hiçbir fedakarlıktan kaçmadık, kaçmayacağız. Tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim