Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçeyi çağdaş ve modern bir hale getiren estetik ve kent kimliğine uygun projeleri kapsamında mahallelerde eş zamanlı olarak başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mahallelerde yapılan çalışmaları Fen İşleri Müdürü Hasan Solak ile birlikte yerinde inceleyen Silivri Belediyesi Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

TOPRAK MAHSULLERİ ÖNÜNE BORDÜR DÜZENLEMESİ

Toprak Mahsulleri Ofisi Silivri Ajans Amirliğinin giriş kısmında Silivri Belediyesi tarafından yapılan bordür düzenleme çalışmalarını inceleyen Vekil Balcıoğlu, çalışmalar hakkında bilgi alarak, Silivri İlçesi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Birol Ata’ya çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

TERMİNAL TAKSİ DURAĞI’NA YENİ DÜZENLEME

Terminal Taksi Durağı esnafının talebi üzerine, bölgede Silivri Belediyesi tarafından durağın araç giriş çıkış güzergâhı ve tretuvar düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Pazar gününe kadar tamamlanması planlanan çalışmalar tamamlandığında hem yayaların, hem de durağa ait taksilerin geçiş güzergâhı düzenlenmiş olacak.

 

SOKAK VE CADDELER YENİLENİYOR

Silivri Belediyesi ekipleri tarafından Cesur Sokak, Hasan Remzi Özalp Sokak ve Levazım Sokak ile Varnalı Caddesi üzerinde beton parke ve yan yolların bordür döşeme, tretuvar bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tüm hızıyla devam eden çalışmaların Pazartesi günü tamamlanması planlanıyor.

 

DOĞA SPOR PARKI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Silivri Belediyesi 2013 Yatırım programı kapsamında Yeni Mahalle Sait Girgin Caddesi’nde (Sevim Avni Çoğal Ortaokulu yanı) başlatılan Silivri Belediyesi Doğa Spor Parkı Projesi çalışmaları devam ediyor. Hafriyat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği proje kapsamında toplam 33 bin metre kare alanda; 10 bin 300 metrekare sert zemin ve 22 bin 700 metre kare yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Elektrik ve sulama tesisatının da döşeneceği alan, dikilecek aydınlatma direkleriyle aydınlık bir görünüme kavuşacak. Çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, amfi tiyatro, koşu yolu, bisiklet yolu, spor alanları ve otoparkın yer alacağı proje kapsamında yapılacak bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla da alan yemyeşil bir görünüme kavuşacak.

 

YOL BAKIM ŞANTİYESİNDE PARKLANMA ÇALIŞMASI

Vekil Balcıoğlu, Alipaşa Mahallesi’nde bulunan Silivri Belediyesi Yol Bakım Şantiyesi’nde belediye araçları için parklanma çalışmasını, bölgede yapılan çevre ve yol düzenleme çalışmalarını inceledi.

 

UYUM KENT SİTESİNDE İNCELEME

Uyum Kent Sitesi ile E-5 yan yol arasında kalan alanda Silivri Belediyesi tarafından yapılan yol iyileştirme çalışmalarını da inceleyen Balcıoğlu, Uyum Kent Sitesi’ni de ziyaret ederek site yönetimiyle bölgeye yapılacak yaya üst geçidinin yeri ile ilgili karşılıklı görüşmelerde bulundu.


 

Editör: TE Bilişim