Silivri Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanım projesi kapsamında lisanslı firma olan Çiğdemler ve yetkilendirilmiş kuruluşu olan ÇEVKO ( Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) ile işbirliği protokolü imzaladı. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisans verilen yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yapılabilen atık toplama çalışmaları Silivri’de hız kazanarak devam edecek. Başkan Işıklar’ın makamında gerçekleşen imza törenine; ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer, ÇEVKO Danışmanı Cezmi Neyim, Çiğdemler firması Yetkilisi Vedat Çiğdem’in yanı sıra; CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yücegök, Taylan Memiş, Şenel Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici ve Çevre Koruma ve Kontrol Birimi Sorumlusu Sema Kurt da katıldı.

 

IŞIKLAR HALKIN KATILIMININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Ambalaj atıklarının ayrı toplanarak geri dönüşüm sağlanması çalışmalarının imzalanan protokolün ardından ilçe genelinde daha da önem kazanacağını ifade eden Başkan Işıklar; "Projemiz halkımızın katılımı ve desteği ile daha başarılı olacaktır. Bu sayede hem doğal kaynaklarımız korunacak, hem de geri kazanım ile ekonomiye ve çevreye katkı sağlanmış olacaktır” dedi.

 

TOPLAMA KUTULARININ SAYISI ARTACAK

Proje kapsamında halen toplanmakta olan ambalaj atıkları (plastik, metal, kâğıt, karton ve camlar) için yeni toplama kutuları ve konteynerleri temin edilerek toplama miktarlarının daha çok artırılması hedefleniyor. Toplama yapılan bölgelere yeni alanlar eklenecek ve bilgilendirme çalışmaları ile halk toplama programı ve ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda sürekli olarak bilgilendirilecek.

 


 

Editör: TE Bilişim