İçişleri Bakanlığı genelgeleri gereğince 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Koronavirüs salgınındaki artışı kontrol atlına almak ve toplum sağlığını korumak amacıyla alınan kısıtlama kararına istinaden vatandaşlar evlerinden çıkmadı. Silivri Belediyesi, kısıtlama kararını değerlendirerek cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğüne bağlı ekipler sahadaydı.  

ASFALTLAMA VE ONARIM ÇALIŞMALARI

Belediyenin programında yer alan rutin çalışmalara ilave olarak, araç trafiği kontrol atlına alınan cadde ve sokaklardaki fen işlerine ağırlık verildi. Piri Mehmet Paşa Mahallesi Aziz Sokak ve Değirmen Durağı olarak bilinen bölgede kanalizasyon kapaklarının asfalt kotuna getirilmesine yönelik çalışma yapıldı. Diğer yandan Belediye Konutları bölgesine geçişi sağlayan alt geçitteki yağmur suyu hattında ızgara tamiri, temizlik ve onarım işlemi ekiplerce tamamlandı. Semizkumlar Mahallesinde devam eden asfaltlama çalışmalarında Yücedağ Sokak asfaltla buluştu. 

CADDE VE SOKAKLAR YIKANDI
Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de cadde ve sokaklarda 6 tanker 2 su jeti ile yıkama temizleme çalışması yaptı. Atıkların toplanması, çöp konteynerleri ve çevresinin yıkanması, durakların dezenfektanla temizlenmesi sağlandı. Ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park alanlarında ot biçme, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

ALİPAŞA VE SELİMPAŞA’DA ÜRETİM FAALİYETİ
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Alipaşa Mahallesinde belediyeye ait 500 dönüm araziye ekilen yerli ve milli buğdayın ot ilacı atım işlemini 300 dönümde tamamladı. Diğer yandan, Selimpaşa Mahallesinde yine belediyeye ait arazilere ekilen 300 dönüm tohumluk arpalarda ot ilacı atımı gerçekleştirildi. 

KAROT TESTLERİNE BAŞLANDI

Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne bağlı ekipler, tebligat süreçleri tamamlanan yapılarda karot testlerine başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki Silivri depreminden sonra yaptığı tespitler ve aldığı karar gereğince Riskli Yapı Dosyası için gerekli olan yasal uygulamayı yerine getiren Silivri Belediyesi ekipleri, bu kapsamdaki faaliyetlerine start verdi.

ACİL İHTİYAÇLAR KARŞILANDI

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü kontrolünde sürdürülen Vefa Sosyal Destek Hizmetleri aksatılmadan yerine getirildi. Eczanelerden ilaç alınması, marketlerden alışveriş yapılması, evde sağlık hizmeti ve gıda yardımıyla ilgili çalışmaları titizlikle yürütüldü. Sokağa çıkamayan vatandaşların yardımına Silivri Belediyesi ekipleri koştu. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde mama odak noktalarında besleme çalışması yaparak can dostlarımızı yalnız bırakmadı.

CANLI YAYINDA FASIL DİNLETİSİ
Silivri Belediyesi, koronavirüs nedeniyle sıkıntılı günler geçiren müzisyenleri de unutmadı. Başkan Volkan Yılmaz’ın talimatıyla harekete geçen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sosyal medyada canlı yayın konseri organize etti. Solist Bülent Çelikkaya, Aytaç Yamalı, Levent Çelikkaya, Levent Akan, Gökhan Çelikkaya ve Samet Karabıyık’tan oluşan Fasıl Marmara gurubu, Cumartesi günü Silivri Bel TV ekranlarında konser verdi.    

Pazar günü ise Solist Esat Tarkan Keser, Remzi Tatlıcıoğlu, Kadir Keser, Hüseyin Yamalı, Rıdvan Atış, Tarık Kocaçakır ve Tahsin Yamalı’dan oluşan Grup Keyif ekranları başındaki Silivrililere keyifli dakikalar yaşattı.

YÜZME HAVUZU, AFET KOORDİNASYON MERKEZİ VE ZABITA BİNASI HIZLA TAMAMLANIYOR

Silivri Belediyesi tarafından ilk kez inşa edilen Yüzme Havuzu ve Silivri Afet Koordinasyon Merkezindeki (SAK) çalışmalar da hızla devam ediyor. SAK ile Zabıta Müdürlüğünün aynı binada hizmet vereceği projede kaba inşaat tamamlanarak, mantolama işlemlerine geçildi.

Yüzme Havuzu inşaatında da yoğun bir çalışma temposu oluşturuldu. İstanbul’un yüzme havuzu olmayan tek ilçesi durumunu ortadan kaldıracak projede ekipler hummalı bir şekilde çalışıyor.  

ÜST GEÇİTTE ASANSÖR İMALATI DEVAM EDİYOR

Silivri Belediyesi ve Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından E-5 Karayolu üzeri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silivri Devlet Hastanesi bölgelerine geçişi sağlamak amacıyla yapılan Asansörlü Üst Geçit projesinde, belediye ekipleri tarafından aydınlatma ve elektrik hattı kurulumu tamamlandı. Asansör imalatı da hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. 24 Kasım’dan buyana yaya kullanımına açık olan köprüde asansör bölümü de kısa sürede tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacak.

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata dönüştürerek sahada çalışan ekipleri denetledi. Silivri için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Silivri’mize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz ve bunun için tüm fırsatları değerlendiriyoruz. Pandemi çalışmamıza engel değil. Bu sebeple özellikle bu hafta sonu yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Her şey daha güzel bir Silivri için.” değerlendirmesinde bulundu. Başkan Yılmaz, 7 Aralık’tan itibaren sokağa çıkacak olan vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik uyarısını hatırlattı.      

Editör: TE Bilişim