Silivri Belediyesi, İslam dünyasında kutsal aylardan kabul edilen Muharrem ayında ilçe genelinde aşure dağıtımı yaptı. Dağıtımlar, cuma namazı sonrası tüm camilerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Muharrem ayının birlik ve beraberliğin ayı olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Aşure farklı meyve, baharat ve bakliyatların bir araya gelerek aynı kapta yeni bir tat var etmesiyle bilinir. Bizde ülke olarak öyle değil miyiz? Bu haliyle aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Diğer yanıyla ise Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın muharrem ayının 10. gününe denk gelen bu günde siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle biz Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlık karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir. Allah aşurelerimizi kabul ve makbul eylesin” dedi.

Başkan Işıklar, Cuma namazı sonrasında aşureleri vatandaşlara kendi elleri ile tek tek ikram etti. Yoğun bir ilginin olduğu ve uzun kuyrukların oluştuğu aşure sırasında vatandaşlar Başkan Işıklar ile sohbet etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Muhtarların da katıldığı dağıtımda, ilçe genelindeki tüm cami ve mescitlerde toplam 20 bin aşure ikram edildi. 







Editör: TE Bilişim