Silivri Belediyesi, 24 – 27 Ekim tarihlerinde Avrasya’nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia 2013’e katılacak. Sosyal demokrat belediyelerin teknolojik hizmetlerinin tanıtılacağı bilişim fuarından Silivri Belediyesi; eBYS Mobil İmza, 360 Derece Kent Rehberi, Html5 Kent Bilgi Sistemi, Belediye Kapınızda, Lync Server, Ortak Yazıcı Kullanımı ve Hyper-v Private Cloud (sistem depolama) hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirecek. "Teknolojiyi, mutluluk getiren bir mekanizma haline dönüştürüp, hayatımızı kolaylaştıran şekliyle kullanıyoruz” diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ekibiyle birlikte fuar öncesi yoğun bir hazırlık içerisinde.

 

eBYS MOBİL İMZA

-Hayatı kolaylaştıran, bürokrasiyi azaltan bir proje; Silivri Belediyesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi (eBYS)

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Nedir?

Kurumların oluşturduğu her türlü belgenin içeriğinin, şeklinin, özelliklerinin ve başka belgelerle olan ilişkilerinin korunmasını; belgenin üretiminden en son aşamada tasfiyesine kadar olan yaşam döngüsü içerisinde, güvenli ve etkin bir biçimde, elektronik ortamda yönetilmesini sağlayan otomasyon sistemidir. Silivri Belediyesi 2013 yılında eBYS’ye geçti.

 

Mesaj Sistemi (Mesaj, ePosta, SMS)

Belediyemiz bir başvuru aldığında, bir süreç veya süreç adımı tamamlandığında o başvuru veya sürece ilişkin talep sahibine (kaynağa) farklı ortamlardan mesaj gönderilir. İç yazışmalarda, personeli iş süreçleri, yazışma ve belge onaylarında süreçle ilgili uyaran bir mesaj sistemi barındırır. Silivri Belediye Personeli projeyi başarıyla kullanıyor. Çalışanımız memnun, halkımız mutlu.

 

Elektronik İmza (e-İmza, Mobil İmza)

Belediyemizin kullandığı güvenli elektronik imzanın altyapısı ve tüm bileşenleri Elektronik İmza Kanunu’nda belirtilen hükümler ve tanımlara göre tasarlanmıştır. Uygulanan e-imza ve m-imza Tübitak ve Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından sunulan, yürürlükteki en güvenli şifreleme ve nitelikli elektronik sertifikaya sahiptir. Silivri Belediyesi teknolojiyi yakından takip ediyor ve etmeye devam edecek.

 

360 DERECE KENT REHBERİ

-Silivri’nin akıllı kent haritası! Html 5 tabanlı harita ile her platformda çalışabilirlik

İnternet üzerinden Silivri’nin tüm sokakları ölçülebilir 360º dolaşım imkânı ve kent rehberi ile eczaneden, hastaneye, yol yapımından, bankaya, afet haritasından yeşil alan ve park alanlarına, eğlence merkezlerine kadar kentin tüm üst yapısı bir tık uzaklıkta.

 

HTML5 KENT BİLGİ SİSTEMİ

- Aradığınız parselin üzerindeyken o anda imar durumu sorgulaması yapabilmek hayal değil!

360 derece kent rehberinin diğer bir uzantısı olan Html5 kent rehberi kendi sunucularımızda kendi kaynaklarımızla vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz bir diğer uygulamamızdır.

Html5 olarak hazırlanan kent rehberi tüm platformlarda, tüm phablet, tablet ve mobil cihazlarda işletim sistemi platformunun ne olduğuna bakmaksızın çalışabilmektedir. O an içinde Silivri içinde nerede olduğunuzu anında tespit edebilmekte araştırma veya inceleme yapacağınız ya da bulmak için uğraştığınız herhangi bir adrese saniyeler içinde ulaşabilme imkânı sağlamaktadır. Mobil cihazlardan dâhil herhangi bir yapı ile ilgili detaylı verilere ulaşabilmekte ve işlem yapılabilmektedir.

 

BELEDİYE KAPINIZDA

-Belediye Kapınızda. Siz zahmet etmeyin biz belediyeyi ayağınıza kadar getiriyoruz.

Silivri Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, insana dokunan hizmetler üreten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediye hizmetlerine katılım sağlamayı amaçladığı "Belediye Kapınızda” projesini hayata geçirdi. 8 kişiyle kurulan ekiple ilçe genelindeki tüm haneler ziyaret edilerek; istek, talep ve öneriler vatandaşların ayağına gidilerek kayıt altına alınıyor. Teknolojiyi de kullanarak alınan talep ve öneriler tabletler aracılığıyla, Silivri Belediyesi tarafından geliştirilen yazılım programı ile anlık olarak Silivri Belediyesi İletişim Merkezine ulaşıyor. İletişim Merkezindeki uzmanlar tarafından vatandaşların talep ve önerileri ilgili müdürlüklere aktarılarak, talepte bulunan vatandaşların da telefonuna sms aracılığıyla taleplerinin işleme alındığı bilgisi veriliyor.

 

LYNC SERVER

-Silivri Belediyesi, Microsoft işbirliği ile zaman ve mekân kavramını ortadan kaldırıyor.

Lync 2013 ile Silivri Belediyesi çalışanlarına her yer ofis. Belediye çalışanlarımız Lync 2013 ile ofis içinde ve dışında diledikleri yer ve zamanda birbirlerine anlık ileti, sesli ve görüntülü mesaj yollayabiliyor, ofistelermiş gibi dahili telefonlarına cevap verip arama yapabiliyorlar. Lync 2013 uygulaması ile çalışanlarımız çevrimiçi toplantılar ve video konferanslar gerçekleştirebiliyorlar.

 

ORTAK YAZICI KULLANIMI

-Yeşil bir gelecek için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.

Belediyemiz temin etmiş olduğumuz 13 adet Konica-Minolta C364e MFP marka çok fonksiyonlu yazıcıları tüm kullanıcılarımızın personel kartları ile entegre ettik. Personel yazıcıya herhangi bir dosya gönderdiğinde kimlik kartını hangi cihaza okutursa çıktısını o makine üzerinden alabilmektedir. Kartını okutmadığı sürece hiçbir makineden baskı alamamaktadır. Bu yöntem ile hem gereksiz evrak üretilmesinin hem de evrak kargaşasının önüne geçtik. Cihazlara gelen FAX’lar ilgili birimlere e-posta olarak düşmekte ve iş akışları hızlandırılmaktadır. Ayrıca cihazların Network Scanner özellikleri sayesinde kurumun her noktasından yapılan evrak taramaları, kullanıcıların e-postalarına gönderilmektedir. Türkiye’de, bir ofiste kişi başına tüketilen kâğıt miktarı 0,8 kg/gün, yani ortalama 160 sayfadır. Yürütülen eBYS (elektronik belge yönetim sistemi) ile evrakların fiziksel çıktıları olmadan akışı sağlanmaktadır. Kullanılan kâğıt miktarını en aza indirerek, yeşil bir gelecek için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz.

 

HYPER-V PRİVATE CLOUD

-Belediyemiz teknolojinin baş döndüren hızını kamu kaynaklarını koruma güdüsüyle yakından takip etmektedir.

2013 Yılı içerisinde Microsoft Ürün ailesi ile kendi özel bulutunu oluşturmuştur. 25 adet fiziksel ortamda çalışan sunucuyu sadece 3 adet sunucu üzerine taşımış bunun sonucunda kontrol, soğutma ve ciddi bir enerji tasarrufu sağlamıştır, Kurumumuz System Center ailesinin tüm bileşenlerini uçtan uca kullanarak kendi içinde IT süreçlerini de otomatize etmiştir. PrivateCloud yapısı dahilinde Tier3 bir sistem odası inşa edilmiş tüm UPS ve İklimlendirme cihazları aktif/aktif yedekli tasarlanarak sistemin sürekliliği sağlanmıştır. Sistem odamız 7/24 ortam izleme sistemi, sıcaklık, su, nem, voltaj ve yangın sensörleri ile donatılmış ve olası durumlarda SMS, telefon araması, e-posta vb yöntemlerle ilgilileri haberdar edebilme ve yangın anında tam otomatik söndürebilme ve haber verebilme özelliğine sahip Siemens Sinorix ™ 227 ( FM200 ) gazlı yangın söndürme sistemi kurulmuştur. Proje kapsamında Turkcell SuperOnline ile yapılan sözleşme ile iş kritik veriler hergün TURKCELL veri merkezlerine yedeklenmekte ve 2 katmanlı koruma sağlanmaktadır.

 


Editör: TE Bilişim