Silivri Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı 14.12.2012 tarih ve 2705 sayılı İBB Meclis Kararı ile uygun bulunarak, 17.12.2012 tarihinde onaylanmıştı. Selimpaşa’nın 1/5000’lik Nazım İmar Planı, 02.04.2013- 02.05.2013 tarihleri arasında askıya çıkmıştı.

 

IŞIKLAR ASKI SÜRESİNCE TOPLANTILAR YAPARAK VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, teknik ekibi ile birlikte askı süresince mahallelerde halka yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek planı her yönüyle değerlendirmeye aldı. Askı süresi boyunca belediyenin giriş katında bulunan İletişim Merkezi’nde teknik elemanlar planlar hakkında bilgilendirmede bulunarak, mağdur oldukları konular hakkında vatandaşlara yol gösterici oldu.

 

IŞIKLAR; "HALKIN İSTEDİĞİ OLDU”

Planda mağduriyet yaratan alanların düzeltilmesi ile ilgili vatandaşlarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz dilekçesi gönderen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, itirazların değerlendirmeye alınarak planın geri çekildiğini müjdeledi. ‘Halkın istediği gerçekleşti’ diyen Başkan Işıklar; "Birinin memnuniyeti, diğerinin mağduriyetine dayanmasın demiştik. Geçmişten gelen hak ve hukukun adaletle geleceğe taşınması gerekiyor. Selimpaşa planları hemşerilerimiz ile birlikte yaptığımız itirazlar dikkate alınarak geri çekildi. İBB yetkililerine duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Askı süresince yaptığımız toplantılardaki amacımız da halkımızı bilgilendirmekti. Planın daha katılımcı ve saydam yapılmasının önü açılmış olacak” dedi.

 


 

Editör: TE Bilişim