Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve çalışma arkadaşları, "Eskişehir İnceleme Gezisi"nin ikinci gününde, Büyükşehir Belediyesi'nin örnek projelerini yakından inceleme fırsatı buldu.

Gezinin ikinci gününde daha önceden yaş meyve ve sebze hali olarak kullanılan ve restore edilerek Londrada'ki Covent Garden ve İstanbul'daki Çiçek Pasajı'nın görüntüsünü andıran"Haller Gençlik Merkezi" adı altında gençlik merkezi olarak kullanılan tarihi binayı inceleyen Silivrililer, fotoğraflar çekerek notlar aldı.

Eskişehir'in tam ortasından geçen Porsuk Çayı'nda tekne gezintisi yapan Işıklar ve ekibi, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yerli yapım binek aracı olan "Devrim Arabası"nı yerinde inceledi.

Türkiye'nin ilk yapay plajı yakından incelendi.

Geleneksel Türk sivil mimarisinin örneklerini taşıyan Odunpazarı'nda uzun bir süre vakit geçiren Silivrililer; Kurşunlu Camii ve külliyesinde yer alan Lületaşı Müsesi'ni de gezdi.

Daha sonra Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi'ni ziyaret eden Işıklar ve ekibi Eskişehir'de uygulanan örnek projelerle ilgili olarak bol miktarda fotoğraf çekerek notlar aldı.

"Eskişehir İnceleme gezisi" ekibinde; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, başkan yardımcıları Bora Balcıoğlu, Ayhan Otlatıcı, Mehmet Has ve Hasan Solak, CHP’li belediye meclis üyeleri, İbrahim Çeşmecioğlu, Figen Yıldız, Saadet Gençoğlu, Arzu Yalçınkaya, Süheyl Kırkıcı, Melih Yıldız, Mehmet Bulut, Cengiz Aksu, Fevzi Arslan, Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun, Ali Vural ile AK Partili meclis üyeleri Tamer Şişman, Osman Umuç ve Lütfü Vardar, Kent Konseyi Başkanı Dilruba Akın, Silivri Belediyesi’nin bazı birim müdürleri ile gazeteciler yer aldı.

 

Editör: TE Bilişim